Jovanović (©MN Press)
Jovanović (©MN Press)

Radnikova prva pomoć za beg sa dna – Lazar Jovanović i Edin Rustemović

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.01.24. | 16:38

U Surdulicu stiže krilni napadač iz Radničkog, ali se vraća i bosanski kreativni vezista

Drugu zimu zaredom Radnik provodi na začelju tabele Mozzart Bet Superlige. Pre tačno godinu dana, Surduličani su uspeli da skockaju tim koji je naizgled nemoguću misiju pretvorio u opstanak u elitnom rangu, sada ih čeka makar podjednako težak zadatak.

Taj posao poveren je treneru Dušanu Đorđeviću, a na krajnji jug Srbije konačno će stići i prva igračka pojačanja. Kako Mozzart Sport saznaje, među Surduličane se, posle polusezone provedene u sarajevskom Željezničaru, vraća Edin Rustemović, a značajno pojačanje dobiće Radnik i na desnom krilu, jer iz niškog Radničkog stiže Lazar Jovanović.

Izabrane vesti

Rustemović, koji je nedavno napunio 31 godinu, levonogi je defanzivni vezista zavidnih kreativnih sposobnosti, odličan u izvođenju prekida, koji je prošle sezone bio jedan od najstandardnijih u ekipi Radnika. Za Želju je letos nastupao u kvalifikacijama za UEFA Ligu konferencije, bio prilično standardan u Premijer ligi BiH, mada je od poslednjih pet mečeva u prvenstvu odigrao samo jedan. 

Njegov vršnjak Lazar Jovanović je upravo raskinuo ugovor sa Radničkim iz Niša, u koji se pre par meseci vratio nakon neslavne epizode u Izraelu, gde je imao veoma neprijatno, javnosti već dobro poznato iskustvo, u Makabi Bnei Rejni. Za Nišlije je jesenas odigrao 11 utakmica, ali uz samo jednu asistenciju – u pobedi u Lučanima. Mogao je da se proslavi protiv Voždovca, u poslednjim trenucima sudijske nadoknade loptu je, pri nerešenom rezultatu, nakon njegovog pokušaja, protivnički štoper izbacio sa gol-linije.

Daleko učinkovitiji bio je u svom prvom mandatu na Čairu, posebno kod trenera Tomislava Sivića, kada je bio najbolji asistent ekipe u uvodnom delu prethodne sezone, pre nego je otišao u Izrael. U karijeri je najduže nastupao za Mladost iz Lučana, koja se i sada pominjala kao jedna od njegovih mogućih destinacija. Ipak, prema našim informacijama, on će za koji dan u Tursku na pripreme, sa novim saigračima iz Radnika.

Surduličane su, podsetimo, do sada napustili Vuk Mitošević, Milan Stojanović i Mihajlo Baić, a uprava kluba najavljuje još nekoliko pojačanja u narednim danima. Kao „fenjerašima“ na tabeli, sa samo 11 osvojenih bodova jesenas, biće im preko potrebna...


tagovi

RadnikLazar JovanovićEdin RustemovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara