Radojičić (© MN Press)
Radojičić (© MN Press)

Radojičić: Dok sam ja trener, Vojvodina ni protiv Zvezde, ni protiv Partizana neće igrati na bod

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.04.22. | 12:42

Novosađani protiv Napretka bez odličnog desnog beka Milana Lazarevića

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Pobedom u gradskom derbiju nad Proleterom (2:1) u prošlom kolu, fudbaleri Vojvodine prekinuli su seriju prvenstvenih poraza i napravili lepu uvertiru pred početak plej-ofa. Stara dama i dalje je u igri za izlazak na evropsku scenu, a prva prepreka na putu do primarnog cilja biće Napredak, u nedelju na „Karađorđu“.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Dragan Radojičić poručio je da Lale očekuje izuzetno težak protvnik, ali da veruje da će sva tri boda ostati u Novom Sadu.

Očekuje nas utakmica sa izuzetno kvalitetnim protivnikom, koji je u nadokandi vreme izborio plasman u plej-of, u stresnoj utakmici. Sigurno su time podigli samopouzdanje i popravili raspoloženje, isto kao i mi posle pobede nad Proleterom. Oba protivnika biće motivisana i raspoložena. Napredak ima veoma kvalitetne igrače na svim pozicijama. Tu bih izdvojio i sjajnog golmana Vasiljevića, koji će nam biti poslednja prepreka. Mi imamo imperativ pobede, imamo evropske ambicije. Verovatno ih ima i Napredak, jer je blizu po broju bodova. Moji igrači su izuzetno motivisani, verujem da će se pokazati u pravom svetlu i da ćemo pobediti“, rekao je Radojičić.

Stručni štab neće moći da računa na desnog beka Milana Lazarevića, koji je suspendovan zbog kartona.

Sigurno će nam Lazarević mnogo nedostajati. Teško da njegove kvalitete i njegov način igre može da zameni neko drugi, ali koga nema bez njega se mora. Siguran sam da će i igrač koji bude igrao umesto njega ispuniti svoj zadatak i doprineti da na kraju slavimo“.

Superliga Srbije, nedelja, 18.00: (1,80) Vojvodina (3,40) Napredak (4,30)

Golman Napretka Nikola Vasiljević u prošlom susretu na „Karađorđu“ odbranio dva jedanaesterca.

Penal može da bude samo slabo izveden, koliko god da je golman kvalitetan. Penal je stopostotna šansa... Retko se dešava da golman briljanto odbrani, ali ako se izvede valjano, onda mora biti gol. Nadam se da nećemo čekati penal, o tome i ne razmišljamo i očekujem da ćemo utakmicu rešiti golovima iz igre. Naravno, imamo spremnu analizu kako Vasiljević brani, ako baš dođe do toga...“

A za mesto u Evropi na kraju presudiće...

„Samo pobede. Igramo tri utakmice kod kuće, četiri u gostima. U četvrtom i petom kolu protiv Zvezde i Partizana. Svi imaju sličan, težak raspored, tako da bi trebalo razmišljati samo o predstojećoj utakmici. Sve ekipe su izjednačene, moramo pokazati karakter, što je veoma važno. U tom segmentu smo se već podigli. To mi daje za pravo da verujem da ćemo na kraju izaći kao pobednici iz ove bitke“.

Istakao je da će Voša u svakoj utakmici ići na pobedu, a neće kalkulisati ni protiv večitih.

Dok ja budem trener, Vojvodina ni protiv Zvezde, ni protiv Partizana neće igrati na nerešen rezultat, kao niti protiv bilo koga drugog. Govorim o večitima, jer su naša dva najbolja kluba, koja su poprilično po bodovima odmakli od ostalih ekipa. I u tim utakmicama nastojaćemo da pobedimo. Nećemo menjati svoj stil igre i ići ćemo na pobedu u svakom meču. Verujem u igrače i siguran sam da će sprovesti u delo sve ono što smo pripremili. Po tom pitanju nemam bojazan, znam da oni to mogu“, zaključio je trener Novosađana, Dragan Radojičić.

Piše: Aleksandar Milošević


tagovi

FK Vojvodinadragan radojičićDragan Radojičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara