Foto: FK Vojvodina
Foto: FK Vojvodina

Radojičić: Neki drugi klub bih odbio u ovakvoj situaciji, ali ne i Vojvodinu

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.03.22. | 12:50

Novi strateg Lala na promociji istakao visoke ambicije

Vojvodina je danas i zvanično imenovala Dragana Radojičića za novog šefa stručnog štaba. Crnogorski strateg je kao igrač nosio dres Stare dame u periodu od 1994. do 1996. godine, a ovo će mu biti drugi mandat posle epizode u sezoni 2007-2008. Pri potpisu ugovora do kraja sezone Radojičić se osvrnuo na prethodni boravak na Karađorđu istakavši da je ovaj poziv čekao 14 godina.

Izabrane vesti

"Zahvaljujem se rukovodstvu koje me je posle 14 godina vratilo na mesto uspeha i u klub koji najviše volim. Znate da sam postao Novosađanin onog momenta kad sam prvi put kao igrač došao u Vojvodinu. Veliki sam navijač Vojvodine i to svi iz mog okruženja dobro znaju. Upravo zbog toga mi nije padalo na pamet da kalkulišem da li je pravi momenat da dođem u Vojvodinu ili ne. Možda u ovakvoj situaciji ne bih prihvatio poziv od nekog drugog kluba, ali Vojvodina se apsolutno nikad ne odbija. Ovde nije reč samo o poslu već i o velikim emocijama. Ipak, nadam se da me te emocije neće savladati i da ću maksimalno biti koncentrisan na rad. Ovaj klub nije zaslužio da gubi utakmice kao u prethodnom periodu i verujem da ćemo svi zajedno učiniti da Vojvodina u nastavku napravi velike uspehe“, kazao je Radojičić.

Istakao je da je prva stvar koju treba unaprediti efikasnost.

"Smataram da ova ekipa mora da postiže na svakoj utakmici minimum dva gola. Igraćemo ofanzivnije koliko god budemo mogli. U sekundi sigurno ne mogu da promenim sve, ali moramo biti efikasniji i više fokusirani na sebe nego na protivnika, iako ćemo poštovati svakog rivala. Kao trener nikad nisam gledao u retrovizor, već sam uvek nastojao da stignem onog koji je ispred mene, a potom i prvog narednog“.

Osvrnuo se novoimenovani strateg potom i na prvi izazov pred sobom, odnosno utakmicu sa Čukarikim zakazanu za subotu.

"Svaka utakmica je nezgodna, samo zavisi kako ko gleda na nju. Čukarički je u odličnoj formi. Imaćemo ispred sebe kvalitetnog protivnika koji je ubedljivo treći na tabeli, ali smatram da možemo sa njima da se borimo, posebno na našem terenu. Verujem da će momci dati svoj maksimum i nadam se da ćemo napraviti pozitivan rezultat već u toj utakmici“.

Radojičić je uz dozu opreza govorio o ambicijama, ali ne libeći se da istakne ubeđenje da Vojvodina ima kapacitet da izbori i grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

"Najpre treba da izborimo Evropu kroz prvenstvo ili Kup. Verujem da možemo sa svima da se nadigravamo. Imamo dobre igrače i zato treba biti optimističan. Naše najbliže okruženje Vojvodinu veoma brzo otpisuje. Cilj mi je da napravimo takvu atmosferu da igrači željno čekaju da dođu kod nas, a ne da odlaze čim stigne neka inostrana ponuda. Siguran sam da možemo napraviti tim koji će igrati i grupnu fazu u Evropi“, zaključio je novi šef stručnog štaba Stare dame Dragan Radojičić.

Predsednik Vojvodine Dragoljub Samardžić uveren je da će Lale sa novim trenerom izboriti Evropu i da će se već naredne sezone boriti za bolji plasman u domaćem šampionatu.

"Dragan Radojičić je čovek koji je 1994. godine došao u klub i nikada nije odlazio iz njega, čak i kad nije bio na nekoj funkciji. Bio je uspešan igrač, a kasnije i uspešan terener. Uvek je voleo i poštovao klub i bio obojen našom crveno-belom bojom. Imali smo obavezu da se na dostojanstven način oprostimo od ljudi koji su nas dosad vodili i nakon te serije loših rezulata, promene su bile neminovne. Najvažnije da nam je sad došao čovek koji je u ovoj teškoj situaciji bio spreman da prihvati sve uslove i s kojim smo se vrlo brzo dogovorili. Verujem da ćemo zajedničkim snagama uspeti da ostvarimo naš primarni cilj, a to je igranje u Evropi i da ćemo se već sledeće godine uključiti u borbu za mnogo veći plasman u odnosu na onaj koji imamo trenutno. U ime Vojvodine i lično ime mu želim srećan povratak u staru kuću, uz nadu da će ekipu koja je odličnog kvaliteta učiniti još boljom“, zaključio je Samardžić.

Piše: Aleksandar Milošević


tagovi

FK VojvodinaDragan Radojičić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara