Dragan Radojičić (©Starsport)
Dragan Radojičić (©Starsport)

Radojičić pred dvomeč Voše i Partizana: Niko nas nije nadigrao, ali gleda se samo rezultat

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.05.22. | 11:42

“Izgleda da je glavni problem preveliki psihološki pritisak kod igrača. Na treninzima sve funkcioniše besprekorno”, kaže trener Vojvodine

Posle poraza od Zvezde u prošlom kolu (3:0), fudbalerima Vojvodine predstoje dva okršaja sa Partizanom u Beogradu (u prvenstvu i polufinalu Kupa). Izabranici Dragana Radojičića veoma teško mogu do četvrtog mesta koje vodi u Evropu, a trnovit je put i do pehara kupa, kojim bi takođe ostvarili taj cilj. Ako bi eliminisali crno-bele, u finalu bi ih verovatno sačekala Zvezda, favorizovana protiv Novog Pazara. Zato Lale ne dižu lako ruke od prvenstva i veruju u pobedu protiv Partizana (subota, 14.00, Arena Premium 1), kojom bi zadržali kakvu takvu šansu u borbi za mesto koje vodi na evropsku scenu.

Šef stručnog štaba Dragan Radojičić veruje da Lale mogu do povoljnog rezultata protiv ekipe Aleksandra Stanojevića.

Izabrane vesti

Ova utakmica nam dolazi u lošem psihološkom momentu, posle tri vezana poraza. Međutim, igrač Vojvodine uvek mora da igra punim kapacitetom. Očekujem da moji momci pokažu dobru igru i da pre svega smanjimo broj grešaka, koji je bio enorman. Samo tako možemo doći do dobrog rezultata. Partizan je znatno podigao formu u poslednje vreme. U svakoj utakmici postižu po tri gola i pokušaćemo da ih zaustavimo u tome. Ne znam kakav će rezultat biti na kraju, ali očekujem da igrači ispune sve zahteve i da ostvarimo povoljan rezultat. Verujem da ćemo u tome uspeti“, kazao je Radojičić.

Četiri dana kasnije Vošu očekuje novi duel sa Partizanom, u polufinalu kupa.

Igramo protiv njih dve utakmice u samo četiri dana. Međutim, najpre treba da vidimo kako će sve funkcionisati u ovoj utakmici i kako će se ona završiti, a tek onda ćemo razmišljati o utakmici Kupa. Sigurno je da ćemo u obe ući bez ikakvih kalkulacija. Igrači Vojvodine u svakoj utakmici moraju da idu na pobedu jer to ovaj dres iziskuje. Ko izdrži ovu prvu utakmicu, biće sigurno i u konkurenciji za utakmicu Kupa“.

Osvrnuo se na razloge loših rezultata svog tima.

Niko ne može reći da naši momci nisu trčali i da nisu pokušavali. Međutim u prošloj utakmici primili smo čak 21. gol iz prekida... Stalno obraćamo pažnju na taj segment. Možda u nekom momentu ispada neozbiljno kad ovo stalno ponavljam, ali na treninzima sve to funkcioniše besprekorno. Izgleda da je glavni problem preveliki psihološki pritisak kod igrača. Znam da nismo ni u jednoj utakmici nadigrani, ali rezultat govori drugačije, a on se jedino i gleda na kraju. Nije trenutno lako biti ni fudbaler ni trener Vojvodine, ali naša je obaveza da ostanemo jaki. Učinićemo sve da se podignemo u ovom finišu prvenstva“.

Kada je reč o kadrovskoj situaciji, naglasio je da uvek računa na sve fudbalere.

Otkako sam šef stručnog štaba, svi igrači su u konkurenciji. Videli ste koliko smo igrača vratili koji ranije nisu imali minutažu. To svakako može biti i neka satisfakcija za budućnost. Mislim da nijednu utakmicu nismo počeli u istom sastavu. Naravno, to je iziskivala taktička priprema utakmica, ali bilo je i veoma mnogo kartona. Mislim da smo polovinu žutih kartona dobijali zbog nervoze“.

Postoje određene nedoumice oko sastava za sutrašnji meč.

Zaista postoje dve dileme... Treba još da obavim razgovor sa dvojicom igrača i da vidimo da li im je potreban predah jer su pojedini igrači uprkos sitnim povredama stiskali zube i nastupali u prethodnim utakmicama. Svakako se do početka utakmice neće znati sastav“, zaključio je trener Stare dame Dragan Radojičić

SUPERLIGA, PETO KOLO

Petak

18.30: (1,35) TSC (4,90) Napredak (9,50)

Subota

14.00: (1,12) Partizan (9,00) Vojvodina (20,0)

17.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Radnički Niš (19,0)

Ponedeljak

17.30: Čukarički - Voždovac

Piše: Aleksandar MILOŠEVIĆ


tagovi

Dragan RadojičićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara