Foto: Starsport
Foto: Starsport

Radojičić pred Kup: Imamo kvalitet i moć, nedostaje nam koncentracija

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.04.22. | 12:07

Strateg Vojvodine, najavljuje kraj serije poraza

Katastrofalnu seriju od šest uzastopnih poraza u prvenstvu, fudbaleri Vojvodine pokušaće da prekinu na drugom frontu, u okviru Kupa Srbije. Stara dama će u sredu na Banjici protiv Rada tražiti prvi trijumf nakon više od mesec i po dana posta, kojim bi se plasirala u polufinale najmasovnijeg takmičenja. Biće ovo prilika za prvu pobedu pod vođstvom Dragana Radojičića, ali i šansa da se napravi lepa uvertita pred gradski derbi sa Proleterom, u kojem će Lale imati za cilj da overe mesto u plej-ofu.

Šef stručnog štaba Lala Dragan Radojičić pred ovu utakmicu poručio je da ne beži od uloge favorita, ali da će njegovi izabranici morati da pruže maksimum kako bi izborili polufinale.

Izabrane vesti

„Posle još jednog poraza, očekuje nas jako teška utakmica. Međutim, bio nam je potreban bilo koji meč da bismo se što pre vratili na pobednički kolosek. Utakmica ove faze Kupa veoma je značajna jer su četvrtfinalni mečevi na svim takmičenjima zamka koja donosi određena iznenađenja. Ne bežimo od uloge favorita na ovoj utakmici, ali s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, moraćemo da se dodatno mobilišemo kako bismo pobedili. Rad je mnogo kvalitetnija ekipa nego što to pokazuje njihova pozicija na tabeli. Imaju i veliki broj igrača koji su igrali Superligu. Protekla dva dana, radili smo naporno. Ni nedelju nismo imali slobodnu već smo vredno trenirali kako bismo izgledali još bolje na terenu. Daćemo sve od sebe da sutra savladamo Rad i plasiramo se među četiri najbolje ekipe u Kupu“.

U prethodnom periodu Lale su imale dosta kadrovskih problema, ali će pred ovaj duel biti kompletni.

„Bili smo u skraćenom rosteru u prošloj utakmici, a danas na treningu očekujemo da nam se priključi još jedan igrač, kako bismo bili konačno kompletni, izuzev Bjekovića i golmana Simića, koji su povređeni na duži period. Kadrovska situacija se u međuvremenu dosta popravila. Neposredno nakon što sam stigao ostali smo bez Čovića, jer je realizovao transfer. On je bio najbolji igrač iz drugog plana u Superligi i ozbiljan vođa na terenu. Takođe, nismo imali Simića, a u prošloj utakmici izostao je Vukadinović. Igrači na kojima se mnogo toga bazira i koji značajno doprinose igri. Ipak, drago mi je što su u Kragujevcu mladi igrači dobili priliku da odigraju nekih pola sata i da se nametnu“.

Radojičić je istakao da njegovom timu nedostaje bolja koncentracija.

„Otkad sam preuzeo ekipu, držimo se tri zlatna pravila, a to su posvećenost, motivacija i koncentracija. Momci su izuzetno motivisani i posvećeni na treninzima, ali očigledno da imamo problema sa koncentracijom. To pokazuje i činjenica da smo pet golova primili nakon kikseva, u situacijama kad koncentracija treba da bude na najvećem mogućem nivou. Iako smo mnogo uvežbavali prekide, desilo nam se da u prošloj utakmici najpre ne iskoristimo svoje šanse, a potom primimo golove upravo posle prekida. Imamo kvalitet i moć, ali jednostavno nedostaje nam više koncentracije kako bismo napravili dobar rezultat i na tome ćemo još raditi“, zaključio je trener Vojvodine.

Piše: Aleksandar Milošević


tagovi

Kup SrbijeDragan RadojičićFk Rad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara