Fejzkand, Kuktoš i Lokomotiva iz Pamira zaseli na čelo tadžikistanske prve lige

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.04.20. | 17:55

Sva tri tima ostvarila po pobedu i poraz u uvodna dva kola

Fudbal se retko gde još igra zbog pandemije virusa korona. Tadžikistan je jedna od retkih zemalja koja se još uvek odupire uvođenju strožih mera, pa se fudbal tamo igra bez ikakvih problema. Da sve bude još zanimljivije, iz ove države je pre samo nekoliko dana došla vest da su tamošnji čelnici zabranili da se reč "koronavirus" uopšte koristi na njenoj teritoriji.

Danas su tako odigrana uvodna tri duela tamošnje prve fudbalske lige, u kojima smo videli prilično očekivane rezultate i pobede favorita. U duelu koji je danas doneo najviše pogodaka, Fejzkand je savladao Regar nakon velikog preokreta u završnih deset minuta utakmice – 3:2 (1:1).

Izabrane vesti

Domaći tim je odlično ušao u meč i golom Kovuša poveo sa bele tačke u šestom minutu. Međutim, baš pred odlazak na veliki odmor, Uzokov je poravnao rezultat i nagovestio veliku borbu u nastavku utakmice.

Sve je dodatno produbljeno nakon gola Eminova za Regar u 77. minutu, nakon čega je Fejzkand jednostavno morao da krene na sve ili ništa. I to mu se isplatilo samo koji trenutak kasnije. Tutasunov je u 79. minutu prvo poravnao rezultat, da bi u 85. minutu Safarov postavio konačnih 3:2 za domaće i doneo prvu pobedu u sezoni.

Do prilično lake pobede danas je došao i Kuktoš, koji je sa tri gola u mreži počastio Istaravšan. Ruku na srce, na pogotke smo čekali sve do poslednjih deset minuta meča – 0:3 (0:0).

Gostima je na putu ka pobedi umnogome pomogao crveni karton koji je još u 18. minutu utakmice zaradio Nasimjon za ekipu domaćih. Činilo se dugo da će Istaravšan izdržati i pokupiti bar jedan bod, ali su Kolmatov u 79. minutu, potom Sultonov u 83. minutu i Daler u prvom minutu nadoknade ipak doneli radost Kuktošu.

U preostalom susretu dana, Lokomotiva iz Pamira uspela je da produbi katastrofalan start sezone za ekipu Dušanbea 83, koja je u prvom kolu primila čak sedam golova od Istiklola. Danas je, ruku na srce, domaćima bio potreban samo jedan pogodak za pobedu, a da stvar za Dušanbe bude "crnja", postigao je Izatulo, čime je zapravo zatresao sopstvenu mrežu – 1:0 (0:0).

TADŽIKISTAN 1 - 2. KOLO

Subota

Fejzkand - Regar 3:2 (1:1)
Istaravšan - Kuktoš 0:3 (0:0)
Lokomotiva Pamir - Dušanbe 83 1:0 (0:0)

Nedelja

13.00:  (1,30) Kujand (5,30) Katlon (8,00) 
13.00:  (1,15) Istiklol (7,00) CSKA Pamir (15,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara