Ognjen Lukić (Star sport)
Ognjen Lukić (Star sport)

Raduj se Lalate, raduj se Šumadijo! Sa ovim čudom od deteta na golu, neće Radnički u drugu ligu

Vreme čitanja: 3min | uto. 26.04.22. | 20:21

Talentovani tinejdžer nastavlja da blista na golu Kragujevčana

U gotovo bezizlaznoj situaciji je bio Radnički iz Kragujevca kada je Nenad Lalatović preuzeo tim. Bili su poslednji na tabeli sa samo 16 bodova iz 20 utakmica (0,8 po meču), drugom najgorom odbranom i trećim najgorim napadom u ligi.

Ali trenerska ikona Superlige voli baš takve izazove. Gde god je radio, pravio je uspehe. Izvlačio je iz igrača i ono što nisu znali da poseduju. Mada je ovaj limitirani tim Radničkog bio verovatno i najveći izazov u Lalatovićevoj dosadašnjoj karijeri…

Izabrane vesti

Kada je poražen na debiju od Proletera, činilo se da ni svemogući Nenad Lalatović ne može da pomogne Kragujevačnima. Ali Lalin “modžo” je ipak proradio. Od tada je Radnički odigrao 11 utakmica i osvojio 16 bodova (1,45 po meču). Poražen je samo od večitih rivala i Kolubare. Danas je osvojen novi zlata vredan bod u borbi za opstanak. Radnički je odoleo u Lučanima protiv Mladosti – 0:0.

Veliki bod kojim su Kragujevčani isplivali iznad zone ispadanja i drže se na poziciji koja vodi u baraž. Ali su i na samo tri boda od sigurne zone. U naredna dva kola igraju protiv direktnih rivala Novog Pazara i Proletera u mečevima koji vrede po “šest bodova”.

Autsajder je danas bio Radnički na gostovanju u Lučanima, većinu meča proveo u podređenom položaju ali je na srce i borbeni duh uspeo da ostane neporažen. I na talenat najmlađe golmanske zvezde u Srbiji – Ognjena Lukića. Talentovani 18-godišnjak blista na golu Radničkog od dolaska Lalatovića. Na 12 utakmica je primio isto toliko golova, ali polovinu od toga protiv Zvezde i Partizana. Na preostalih pola mečeva je mrežu sačuvao mirnom.

Zvezdino dete nije dobilo šansu na Marakani pa je zimus stiglo u Kragujevac i vrlo brzo se izborio za mesto startera i pomogao Kragujevačnima da se plasiraju u elitni rang takmičenja. Letos ga je povreda na nekoliko meseci odvojila od terena, ali se malo pre dolaska Lalatovića vratio na gol Radničkog. Kod aktuelnog trenera je nezamenjiv i brani fenomenalno. Nedavno ga je Međunardoni centar za sportska istraživanja (CIES) stavio na 15. mesto najboljih mladih golmana u Evropi (do 20 godina) van “liga petice”. Kragujevac i Šumadija ne treba da brinu za budućnost dok je ovaj momak među stativama…

Pokazao je i danas koliko je bitan faktor Radničkog. Ključni detalj meča se desio u 56. minutu kada je sudija Ivković svirao penal za domaće. Diskutabilan penal. Nejasno je da li je golman Lukić prilikom kupljenja lopte uopšte dohvatio Sašu Jovanovića koji je pao. Kako god, arbitar je pokazao na belu tačku, a odgovornost je preuzeo najbolji strelac u istoriji Superlige Milan Bojović (35). Skoro duplo stariji od golobradog tinejdžera preko puta…

Šutirao je iskusni napadač u donji levi ugao ali ga je mladi Lukić sjajno pročitao i odbranio. Lopta se opet odbila Bojoviću na šut, bio je to još veći zicer i samo je trebalo da pogodi skoro prazan gol… Ali je Lukić panterskim refleksom sa zemlje ušao u šut Bojoviću i opet odbranio. I spasao svoj tim poraza.

Imao je Lukić još jednu sjajnu odbranu u prvom poluvremenu kada je skinuo zicer Lekovića sa peterca. Dobru šansu je tada propustio i Bojović koji je glavom šutirao malo pored gola. Bilo je tu još nekoliko solidnih pokušaja domaćih fudbalera sa distance a Radnički je prvo poluvreme završio bez šuta.

U drugom poluvremenu je taj penal bio ključni detalj, ali je i Radnički imao jednu veliku šansu kada je golman Mladosti spasao čist gol posle Mirićevog šuta glavom. Do kraja je Mladost imala inicijativu ali su Lalatovićevi izabranici zabarakidarili sve prilaze golu i iščupali veliki bod. Sada ih čeka možda i meč sezone u Novom Pazaru koji je nekako čudesno oživeo u ovom delu sezone i niže pobede kao da je ekipa za Evropu.



SUPERLIGA PLEJ-AUT, 3. KOLO

Utorak

Kolubara - Novi Pazar 1:3 (1:3)

/Filipović 43 - Dimić 1, Jokić 23, Ratković 26/

Mladost Lučani - Radnički Kragujevac 0:0

Četvrtak

16.00: Radnik - Metalac

18.05: Spartak - Proleter



tagovi

Ognjen LukićNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara