Raduju se zvezdaši: Tiki-taka Sankt Galena, šampionska forma i tri komada za pola sata

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.07.20. | 22:14

Lucern počišen za lidersku poziciju na tabeli – 4:1

Bije Jang Bojs, i dalje se nada Bazel, ali udara jako i Sankt Galen. I ne namerava tako lako da odustane od šampionske trke u Švajcarskoj. Ekipa za koju zdušno navijaju u Crvenoj zvezdi, kako bi imali povlašćeni status u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, počistila je sa terena Lucern (4:1) i vratila se na lidersku poziciju prvenstva Švajcarske. Ekipa Sankt Galena će se tek suočiti sa pravim izazovima u preostalih pet kola šampionata. Dočekaće Bazel, gostovaće Jang Bojsu u poslednjih 90 minuta, ali večerašnje izdanje obećava.

Jako obećava. Sankt Galen je odigrao verovatno najbolji meč u postkorona eri... Poigrali su se domaćini sa nedoraslim rivalom koji je na megdan stigao bez petorice igrača. Međutim, Sankt Galen je demonstrirao ozbiljan fudbal. Ubitačnim kombinacijama su razorili odbranu Lucerna. Kao u 10. minutu kada je posle serije tačnih dodavanja Ribeiro izašao sam pred protivničkog golmana i rutinski pogodio mrežu.

Izabrane vesti

Po sličnom principu Sankt Galen je stigao i do drugog pogotka. Ovoga puta odbrana Lucerna je probijena po desnoj strani. A Iten je u 27. minutu poturio nogu na petercu i udvostručio prednost. Kao u transu su taj deo meča odradili fudbaleri Sankt Galena. Svaka akcija donosila je miris opasnosti pred gol Lucerna. Iten je sjajnih pola sata zaokružio još jednim pogotkom.

U nastavku se upisao i Kvintilja, a sve što su uspeli da urade gosti je počasni pogodak. 

ŠVAJCARSKA 1 - 31. KOLO

Utorak

Bazel - Cirih 4:0 (2:0)

Sreda

Lugano – Tun 1:1 (0:0)

Jang Bojs – Servet 4:2 (1:1)

Četvrtak

Ksamaks - Sion 0:0

Sankt Galen - Lucern 4:1 (3:0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Sent Galen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara