©AFP
©AFP

Radunović procvetao uz Ranijerija: Bio mi je potreban klub koji veruje u mene

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.05.23. | 02:23

Srpski golman važan deo ekipe Kaljarija koja se bori za ekspresan povratak u Seriju A

Predvođeni iskusnim Klaudiom Ranijerijem sa klupe fudbaleri Kaljarija zacrtali su da se posle samo godinu dana vrate na elitnu italijansku pozornicu, ali će za mesto u Seriji A morati da se bore kroz baraž. Klub sa Sardinije osigurao je dva kola pre kraja makar mesto u četvrtfinalu plej-ofa, međutim kroz poslednje izazove pokušaće da pretekne četvrtoplasirani Sudtirol i tako za još korak priđe cilju.

Tokom dosadašnjih izazova značajnu ulogu u redovima Kaljarija imao je srpski golman Boris Radunović koji je posle niza sezona u kojima je bio u drugom planu dobio konkretnu šansu i iskoristio je na pravi način, a za italijanske medije nekadašnji đak Radove škole govorio je o aktuelnim rezultatima.

Izabrane vesti

"Na 13 utakmica sam ostao nesavladan i to je dobar učinak, ali jedino što računam su pobede. Za golmana je važno da brani, a prethodnih sezona nisam imao kontinuitet. Bilo mi je potrebno vreme da se prilagodim i nije bilo lako. U januaru sam počeo da se osećam bolje i sada sam vrlo dobro. Ranijeri nam donosi mir na terenu i van njega, taktički nas sprema za utakmice na najbolji način. Za svoj napredak moram da se zahvalim i treneru golmana Valteru Brešanu sa kojim se odlično slažem i koji je prethodno radio sa sjajnim golmanima", kazao je Radunović.

Golman koji je u 2015. stigao u Italiju u prethodne tri sezone zbirno nije stigao do dvocifrenog broja utakmica, ali je od prošlog leta do danas upisao 37 utakmica i ustalio se među stativama.

"Prvi put otkako sam stigao u Italiju sam dve sezone uzastopno u istom gradu. Želeo sam klub koji mi veruje i koji će mi pružiti priliku da pokažem kvalitet. Igrajući za Kaljari brzo shvatite da predstavljate celu Sardiniju i na čitavom ostrvu osećam veliku ljubav, gde god da odem. Sledi nam duel sa Palermom i neizvesna borba, ali nadam se da ćemo na kraju stići do željenog rezultata i cilja uz podršku navijača", rekao je srpski golman.


tagovi

Serija BKaljariBoris Radunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara