Boris Radunović (©YouTube)
Boris Radunović (©YouTube)

Radunović vratio Kaljari u Seriju A, pa poručio: Sad mi je potreban odmor

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.06.23. | 11:28

Srpski golman je istakao trenera Klaudija Ranijerija kao najzaslužnijeg za uspeh kluba sa Sardinije

Već osam godina je srpski golman Boris Radunović u italijanskom fudbalu, od leta 2015. kada ga ej atalanta kupila od Rada. Nastupao je od tada za šest različitih klubova, ali čini se da nekadašnjem mladom reprezentativcu Srbije nijedna sezona nije bila tako uspešna kao minula. Standardan je bio među stativama Kaljarija i jedan je od najzaslužnijih za to što se tim sa Sardinije vratio u Seriju A.

Radunović je branio za Atalantu na samo jednoj utakmici, ugovor je odradio na pozajmicama u Avelinu, Kremonezeu, Salernitani i Veroni. Kaljari je kupio Beograđaninma 2021. godine za 500.000 evra, ali prve sezone je bio rezerva Alesiju Kranju. Sa klupe je gledao kako Kaljari ispada u Seriju B.

Izabrane vesti

Posle toga Kranjo je otišao na pozajmicu u Moncu, a Radulović je postao „jedinica“ Kaljarija. Ostrvljanima nije počela sezona po planu, Fabio Liverani je zbog toga smenjen. Za šefa stručnog štaba je 1. januara postavljen legendarni trener Klaudio Ranijeri.

Sa čovekom koji je 2016. godine doneo Lesteru senzacionalni trofej Premijer lige Kaljariju je krenulo bolje, na kraju je izboren baraž, a u njegovom finalu prošle subote je Kaljari savladao Bari golom Leonarda Pavelotiju 94. minutu. Radunović je bio jedan od junaka uspeha, u prvom meču sa Barijem je zaustavio jedanaesterac koji je izveo Valid Čedira.

Ranijeri je legendarni trener. Srećni smo od prvog dana što je ovde. Sve se promenilo njegovim dolaskom, postali smo kao porodica. Sada idem na odmor. Mnogo sam umoran posle 44 utakmice u sezoni. Potrebno mi je da se dobro odmorim kako bih bio spreman za sledeću sezonu“, kazao je Radunović.

Sasvim je izvesno da će 27-godišnji čuvar mreže i naredne sezone da brani na Sardiniji, jer ugovor sa Kaljarijem ima do 2015. godine. On je ove sezone 16 puta sačuvao gol netaknutim, zaslužio je ozbiljniju šansu u elitnom rangu.Do sada je ukupno branio samo sedam puta u Seriji A.



tagovi

KaljariBoris RadunovićSerija ASerija BKlaudio Ranijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara