Rafa nekim čudom odoleo na Valjekasu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 23:12

Rajo drma opasna golgeterska kriza...

Dominacija u polju, lopta u posedu, mnogo više šuteva (17:4), šansi iz kategorije ozbiljnih, pa opet - ništa. Rajo Valjekano nije uspeo da prekine seriju bez pobede protiv jednog od kandidata za ispadanja. Selta spada u ekipe što su u najslabijoj formi u 'ligama petice', otkako je krenula škola (1. septembra) osvojila je svega pet bodova (pet remija, bez ijednog trijumfa), na Valjekas je došla kao na giljotinu - jer dobro je poznato koliko se teško odnose bodovi iz ovog madridskog predgrađa - međutim nekako je ipak uspela da se provuče - 0:0.

Ovaj bod u globalu ne znači mnogo za ekipu iz Viga (ostade u zoni ispadanja), ali mogao bi za Rafu Beniteza, kome mač visi nad glavom i deluje da je pitanje trenutka kada će biti otpušten. Da je poražen, dileme ne bi bilo. Ovako, ovaj bod možda bude i poslednji pokušaj veštačkog disanja za slavnog stručnjaka koji sa svakom novom sezonom krcka ugled stečen u pre mnogo godina.

Izabrane vesti

Selta za pet dana dočekuje Granadu i taj duel biće finale godine za momke sa Balaidosa. Granada je odmah ispod i neuspeh ne sme da ni da dođe u razmatranje.

Rajo je samo zbog dobrih igara u uvodnom delu sezone bezbedan u sredini tabele. I Pčelicama je vreme da se pod hitno trgnu, jer ovo je već šesti susret u nizu koji nisu dobili.

A nije da nisu imali prilike...

Visente Gvaita bio je na visini zadtaka u nekoliko navrata. Tri puta odbranio je pokušaje Raula de Tomasa, jednom je Isi Palason loše tukao, a nije se proslavio ni Alvaro Garsija.

RDT je u krizi, još nije dao gol ove sezone, Serhio Kameljo takođe gađa ćorcima (večeras nije ni ulazio); samo je Radamel Falkao od napadača pogađao. I to sa bele tačke.

Za mesec i po dana Rajo je postigao dva gola. Eto i odgovora otkud kriza rezultata...

PRIMERA – 16. KOLO

Petak

Hetafe – Valensija 1:0 (0:0)

/Majoral 87/

Subota

Alaves - Las Palmas 0:1 (0:1)

/Rodriges 31/

Betis - Real Madrid 1:1 (0:0)

/Ruibal 66 - Belingem 53/

Viljareal - Real Sosijedad 0:3 (0:3)

/Merino 38, Subimendi 41, Kubo 45+4/

Majorka - Sevilja 1:0 (1:0)

/Larin 11/

Nedelja

Atletiko Madrid - Almerija 2:1 (2:0)

/Morata 17, Korea 22 – Baptistao 62/

Granada - Atletik Bilbao 1:1 (0:1)

/Ruiz de Galareta 55 - I. Vilijams 6/

Kadiz - Osasuna 1:1 (1:0)

/Rođer 19 - Budimir pen 70/

Barselona – Đirona 2:4 (1:2)

/Levandovski 19, Gundogan 90+2 – Dovbik 12, Gutjeres 40, Valeri 80, Stuani 90+5/

Ponedeljak

Rajo Valjekano - Selta Vigo 0:0



tagovi

Primera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara