Rafal veterana u derbiju Asunsiona: Riveros glavom sa 16 metara, a onda Roke Santa Kruz i Oskar Kardozo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.03.22. | 01:51

Livertad ubedljiv protiv Nasionala - 3:0

Želite ozbiljne rezultate i najviši plamasnam na tabeli? Onda u svojim redovima morate da imate i ozbiljno iskusne i kvalitetne igrače. Sve to ima Libertad, koji je u derbiju Asusnsiona, kao gost, očitao lekciju velikom rivalu Nasioalu (3:0).

Domaćin je meč okončao bez udarca u okvir gola protivnika, što dovoljno pokaje kako je izgeldala Nasionalova igra na ovom meču. Sa druge strane, igrači Libertada su od početka dobro znali šta žele, na vreme su načeli protivnika, a onda praktično do sredine prvog poluvremena završili čitav posao.

Izabrane vesti

Sve je počelo sjajnim golom Kristijana Riverosa u 10. minutu koji je posle Hektora Viljalbe izuzetno snažno gađao glavom sa ivice kaznenog prostora i na izuzetan način matirao Santijaga Rohasa.

Mladi golman Nasionala ništa nije mogao ni 16 minuta kasnije, kada je loptu na dvadesetak metara udaljenosti od gola domaćina namestio Roke Santa Kruz i izuzetno preciznim udarcem unutrašnjom stranom kopačke duplirao prednost Libertada.

Gosti su strpljivom i odgovornom igrom bez većih problema čuvali stečenu prednost. Riverosu je u 38. minutu poništen gol zbog ofsajda, pa se na treći pogodak Livertada čekalo u drugom poluvremenu. Oskar Kardozo je u 77. minutu zamenio upravo Santa Kruza, a onda samo minut kasnije postavio konačan rezultat meča.

Libertad je iskoristio kiks Sero Portenja od pre dva dana, pa se nakon šestog odigranog kola probio na lidersko mesto paragvajske Primere sa 16. osvojenih bodova.

PARAGVAJ 1 (APERTURA) – 6. KOLO

Petak

Ameliano – Takuari 0:2 (0:1)

/Okampos 19, Fernandez 46/

Subota

Sol de Amerika – Resistensija 1:1 (0:0)

/Viljareal 64a.g – Žake 85a.g/

Nedelja

Guarani – General Kabaljero 3:1 (1:1)

/Fernandez 28, 89, 90+6 – Saisedo 40/

Sero Portenjo – Olimpija Asunsion 0:2 (0:1)

/Silva 9, Gonzalez 90+1/

Ponedeljak

Gvairena – Nueve de Oktubre 0:0

Utorak

Nasional - Libertad 0:3 (0:2)

/Riveros 10, Santa Kruz 26, Kardozo 78/




tagovi

Roke Santa KruzOskar Kardoso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara