Rafal Zvezdinih reprezentativaca: Kangvin lob za bod Zambije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 22:38

Još jedan strelac iz redova crveno-belih na Kupu afričkih nacija

Zvezdini reprezentativci su u prvom planu kada su u pitanju Kup afričkih nacija i Kup Azije. Nakon Žan Filipa Krasoa i In Bom Hvana, koji su postizali golove za Obalu Slonovače i Južnu Koreju, večeras se u strelce upisao i Kings Kangva.

On je postigao vodeći pogodak za Zambiju u remiju sa Demokratskom Republikom Kongo i osvajanje premijernog boda na najvažnijem turniru afričkog fudbala - 1:1 (1:1).

Izabrane vesti

Brzo je reagovao vezista crveno-belih nakon auta koji je izveo Patson Daka u 23. minutu utakmice, iskoristio istrčavanje Lionela Empasi Enzaua i lobovao ga. Ispred gola se nisu snašla ni dvojica protivničkih defanzivaca, koja nisu uspela da spreče loptu da uđe u njihovu mrežu.

Kangva se nije naigrao u jesenjem delu sezone za Crvenu zvezdu, ostvario je 11 nastupa u svim takmičenjima i proveo ukupnu 516 minuta na terenu. Ipak, nastup za reprezentaciju mu očigledno posebno prija, što bi moglo da mu pomogne da u pravoj formi dočeka prolećni deo sezone.

Zambija nije dugo imala prednost na ovom meču, pošto je DR Kongo izjednačio već u 27. minutu preko Joanea Vise, a nakon asistencije Sedrika Bakambua. Na kraju, selekcija Avrama Granta ima mnogo razloga da bude i zadovoljna bodom, pošto je DR Kongo imao mnogo više izrazitih prilika i bio dosta bolji rival.

Ovaj rezultat najviše odgovara Maroku, koji derbi grupe F sa selekcijom Sebastijana Disabra dočekuje kao jedini tim sa tri osvojena boda nakon prvog kola.

KUP AFRIČKIH NACIJA, 1. KOLO:

Sreda:

Maroko - Tanzanija 3:0 (1:0)

/Sais 30, Unahi 77, En Nesiri 80/

DR Kongo - Zambija 1:1 (1:1)

/Visa 27 - Kangva 23/



tagovi

Kings KangvaKup afričkih nacija 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara