Ten hag i Ronaldo (©Reuters)
Ten hag i Ronaldo (©Reuters)

Rafalna paljba po Ten Hagu: Treba da drži jezik za zubima! Ronaldo mu je peti izbor i dobije traku?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.11.22. | 17:29

Tim Šervud opleo po treneru Mančester Junajteda...

Dobro će doći Eriku ten Hagu pauza u klupskoj sezoni i Mundijal, da mu se klupske legende Mančester Junajteda, kolege i analitičari „skinu s grbače“. Da se koliko-toliko zaboravi kakve je poteze povlačio tokom prvih meseci boravka na Old Trafordu, kakve je kompromise pravio, šta je izjavljivao i ujedao se za jezik.

Konstantno je Holanđanin na udaru, a nije da ne daje povoda. Pod rafalnom je paljbom, svaki potez mu se analizira i gleda kroz lupu, svaka reč zapisuje. Sve je počelo od uvodnih katastrofa protiv Brajtona i Brentforda, koji je za poluvreme dao posrnulom gigantu više golova nego u periodu od Drugog svetskog rata do tog dana. Nastavilo se proterivanjem Kristijana Ronalda iz tima, kasnije je Portugalca pomilovao, a u porazu od Aston Vile mu čak dao kapitensku traku?!

Izabrane vesti

Zaista se nekada čini da Erik ten Hag ne zna šta želi. Iz nedelje u nedelju daje povoda kritičarima da ga razapinju, i ono dobro što Mančester junajted napravi na terenu brzo padne u zaborav. Ili bude poklopljeno ispadom igrača, ili sunovratom. Korak napred, nazad dva. A, poraz na Vila Parku to jeste, naročito zbog situacije, jer je Junajted mogao da izvrši pritisak na vodeći kvartet. Da sve bude gore – krenuo je sa opravdanjima.

Dao je holandski stručnjak povod Timu Šervuda da se obruši na njega... Pravdao se Erik ten Hag, objašnjavao zašto je Kristijano Ronaldo dobio kapitensku traku posle svega.

„Kapiten Hari Megvajer bio je na klupi. David de Hea jeste lider, ali je golman i daleko je od protivničkog gola. I Kazemiro je lider, ali ne govori savršeno engleski. Ima problem sa komunikacijom, pa je traku dobio Kristijano, koji ima gen vođe“, rekao je Holanđanin i navukao gnev Tima Šervuda.

Degradiran je Kristijano Ronaldo, najčešće ove sezone ulazi sa klupe, a Erik ten Hag ga je svesno ili ne postavio na peto mesto u hijerarhiji. Nisko je pao.

„On je u suštiti rekao da mu je Kristijano peti izbor, zar ne?“, zapitao se Tim Šervud i dodao:

„Zašto se opravdava za davanje kapitenske trake Kristijanu Ronaldu? Zaista ne razumem. Treba da drži jezik za zubima“.

Prijaće Eriku ten Hagu pauza zbog Mundijala, da odmori od svega. I malo se bolje upozna sa ostrvskom kulturom. Samo pre toga da pregrmi još jedan duel sa Aston Vilom, ovoga puta u Liga kupu, i gostovanje Fulamu.


tagovi

Mančester JunajtedErik ten HagKristijano RonaldoTim ŠervudPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara