Rafino prvo pojačanje u Kini je njegov miljenik

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.07.19. | 17:09

Transfer dogovoren

Rafa Benitez je nedavno za veliki novac otišao u kineski Dalijan Jifang, a klub je već počeo da mu ispunjava i želkje u prelaznom roku.

Dalijan je danas ugovorio transfer venecuelanskog napadača Salomona Rondona iz Vest Bromvič Albiona. Ostrvski mediji otkrivaju da će Kinezi za obeštećenje uplatiti preko 18.000.000 evra, a Rondon će potpisati bogat ugovor čiji detalji nisu poznati.

Izabrane vesti

On dolazi kao izričita Benitezova želja. Prošle sezone su sjajno sarađivali u Njukaslu gde je Rondon igrao kao pozajmljen igrač VBA. Klub sa Sent Džejms Parka nije dao garancije Benitezu ovog leta da će mu ispuniti neke želje u prelaznom roku, među kojima je bio i otkup Rondona, pa je Španac napustio Njukasl i otšao u Kinu gde su mu izašli u susret. Kako Vest Brom nije uspeo da se vrati u Premijer ligu, a Rondonov ugovor je i dalje visok za Čempionšip, odlučeno je da klub iz Birmingema prihvati ponudu iz Kine.

Od poznatih imena, dres Dalijana već nose Janik Fereira Karasko i Marek Hamšik, mada se spekuliše da bi nezadovoljni Belgijanac mogao natrag u Evropu.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara