Rajan Kent (reuters)
Rajan Kent (reuters)

Rajan Kent u Seriji A, Fener ga se jedva rešio

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.02.24. | 16:21

Nije hteo u Zagreb i Šefild

Pre dve godine, Rajan Kent je blistao u dresu Glazgov Rendžersa, bio najbolji igrač škotskog velikana, a upamtili su ga i navijači Crvene zvezde u dvomeču Lige Evrope kada je bio neuhvatljiv za odbranu crveno-belih.

Delovalo je da đaku Liverpula ne gine povratak u Premijer ligu, a verovatno se i on tome nadao kada je odabrao da sačeka istek ugovora i kao slobodan igrač napusti Ajbroks. Međutim, letos je najbolja ponuda stigla od turskog Fenerbahčea. Lep bonus za potpis plus ugovor na četiri godine vredan 2.000.000 evra po sezoni. Dočekan je kao jedno od najvećih pojačanja, a šest meseci kasnije napušta Istanbul kao igrač kojeg je klub jedva čekao da se reši.

Izabrane vesti

Zvali su ga Šefild Junajted i Dinamo Zagreb ali nije hteo tamo i poslednjeg dana prelaznog roka je dogovorio transfer u Lacio. Rimljanima je bila potrebna alternativa u napadu, hteli su Džeka Klarka iz Sanderlenda i Morgana Vitakera iz Plimuta ali su bili preskupi. Za prvog su Crne mačke tražile 30.000.000 evra, drugom je cena bila 20.000.000.

Jutros im je ponuđen Kent i sve je brzo dogovoreno. Engleski ofanzivac stiže na pozajmicu do kraja sezone s opcijom otkupa na leto za 5.000.000 evra. Rimljani su na sebe prtihvatili celu njegovu platu iz Fenera do kraja sezone.



tagovi

Rajan KentZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara