©Reuters
©Reuters

Rajan Mejson: Totenhem može u top četiri sledeće sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.05.21. | 20:52

Trener Pevaca uveren da ekipa ima potreban kvalitet da se domogne jedne od pozicija koje vode u Ligu šampiona

Iznenada je Žoze Murinjo dobio otkaz u Totenhemu, a na još veće iznenađenje na njegovo mesto postavljen je debitant Rajan Mejson. Bivši fudbaler Pevaca, koji je zbog teške povrede glave prevremeno morao da okonča igračku karijeru, sa samo 29 godina postao je najmlađi trener u Premijer ligi, ali po dosad prikazanom na klupi Sparsa, teško će se izboriti za novi ugovor narednog leta. Ipak, on tvrdi da ekipa ima kvalitet za jedno od prva četiri mesta, iako su šanse za tako nešto ove sezone, posle poraza od Lidsa, svedene na minimum.

Nedelja, 15.05: (1,52) Totenhem (4,10) Vulverhempton (6,75)

Izabrane vesti

Mejson je slavio na debiju protiv Sautemptona, ali je ubrzo doživeo i prvi poraz. I to baš u finalu Liga kupa od Mančester Sitija, pa je propustio priliku da timu iz Severnog Londona donese prvi trofej posle 13 godina. Usledio je trijumf nad prežaljenim Šefildom, a onda i težak poraz od Lidsa u minulom kolu (1:3). Totenhem je tako sedmi na tabeli Premijer lige, sa sedam bodova manje od četvrtoplasiranog Lestera i potrebno mu je čudo da se ove takmičarske godine domogne elitnog društva Starog kontinenta.

Svestan je i mladi stručnjak da će teško ostati na mestu šefa struke Sparsa posle tekuće sezone, ali tvrdi da će trener kojem bude predao palicu imati na raspolaganju ekipu kadru da se izbori za jedno od prva četiri mesta na tabeli.

"Apsolutno, tu su neki sjajni igrači. Ekipa je velika. Takođe i jako dobra. Nema sumnje da postoji dovoljno kvaliteta za narednu sezonu i siguran sam da će vlasnik dobro razmisliti o tome u kom pravcu želi da klub ide".

Mogla bi Totenhemu da izmakne i Liga Evrope, šestoplasirani Liverpul ima bod više i utakmicu manje. Ugrožen je i sam izlazak na međunarodnu scenu, kako Everton ima meč i bod manje i mogao bi da zameni Sparse na poziciji koja vodi u Ligu konferencija. Navijači traže remont ekipe, ali Mejson tvrdi da razmišlja samo o narednoj utakmici (Vulvsi, kod kuće).

"Naš fokus je na narednoj nedelji, narednoj utakmici i siguran sam da će se razgovori na tu temu odvijati narednog leta. Tada će se razgovarati o široj slici. Naš i moj fokus mora da bude usmeren ka sledećem meču".



tagovi

TotenhemRajan Mejson

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara