Stevan Stojanović
Stevan Stojanović

Rajković, Mitrović i Ristić dolaze uprkos karantinu

Vreme čitanja: 4min | čet. 18.03.21. | 14:07

“I ako slučajno bude neuspeh, nije tragedija“, dodaje Stevan Stojanović

Dragan Stojković je nasledio Ljubišu Tumbakovića, Stevan Stojanović je stigao na mesto Vladimira Matijaševića. I Fudbalski savez Srbije sada u sasvim novom odelu kreće po plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. Novi selektor u nimalo prijatnoj situaciji, bez vremena da upozna ekipu, a iza ugla utakmice sa Irskom, Portugalijom i Azerbejdžanom. Stojanović je ipak uveren da će legendarni Piksi umeti da se snađe.

Izabrane vesti

Dragan Stojković je uvek bio pobednik, bio je lider, znam da uvek voli da pobedi i bez obzira na ishod, njemu je najvažnije da navijači uvek budu zadovoljni... Vratiću se ponovo na naše igračke dane kada je on meni bio kapiten. Dragan Stojković poseduje harizmu, pravi je lider, a za to moraš da se rodiš. Siguran sam da će napraviti dobru, zdravu atmosferu“, kaže Stojanović na početku intervjua za sajt Fudbalskog saveza.

Ipak, objektivni problemi su tu. Okupljanje u ponedeljak, Irska već u sredu?

Nemamo mnogo vremena, nije kao u klubovima gde imaš dovoljno vremena da radiš i pripremiš igrače, zato se nadamo da su igrači fizički spremni da odgovore svim zahtevima u reprezentaciji. Imaćemo praktično dva treninga, prvi je trening oporavka po dolasku, onda i drugi dan kasnije. Selektor će upoznati igrače sa njegovim zahtevima u igri, ali opet ponovljam, ne plašimo se mi tih izazova, svi smo iskusni, znamo šta možemo da očekujemo od ovakvih utakmica... Na nama je da napravimo dobru atmosferu, u šta ja ne sumnjam da će tako biti, i da napravimo pozitivan rezultat“.

A čak i ako toga ne bude...

Hoću da napomenem, u sportu nema tragedije. Ja ne smatram da smo mi došli za ove tri utakmice. I ako slučajno bude neuspeh, nije to tragedija, treba Savez i sve strukture postaviti na zdrave noge, za sve to treba vremena i mi ćemo u narednom periodu napraviti da sve funkcioniše kako treba. I taj rad će doneti rezultat“.


Poseban problem je pandemija korona virusa. Predrag Rajković, Stefan Mitrović i Mihailo Ristić će to osetiti i na sopstvenoj koži, jer će po povratku u Francusku morati u desetodnevni karantin zbog čega je i njihov dolazak na prvi Stojkovićev skup doveden u pitanje. Međutim...

Mi smo tu nemoćni, sada je na igračima da li će doći. U razgovoru sa njima svi su obećali da će biti na okupljanju, bez obzira na taj karantin. Uostalom, po povratku bi preskočili samo jednu utakmicu za klub. Razgovarao sam sa igračima, svi su optimisti i iskreno jedva čekaju da dođu i pruže maksimum za reprezentaciju. Očekujem, dakle, da budemo kompletni u ponedeljak“.

(1,45) Arsenal (4,40) Olimpijakos (7,25)

Pohvale za takav gest, a pohvale sprotskog direktora i za Dušana Vlahovića, srpskog napadača u najboljoj formi.

Pratili smo sve utakmice naših reprezentativaca. Vlahović jedan od najmlađih reprezentativaca, a pruža najviše u italijanskom prvenstvu. Fantastično. To je jedna od najjačih liga na svetu, a on se sa 21 godinom ponaša kao već iskusan igrač to je za nas veoma pozitivno“.

Kao golman, koji je branio i mrežu Crvene zvezde u pohodu na evropsku krunu 1991. godine, Stojanović je pozvan da govori o konkurenciji među stativama.

Na tom mestu imamo stvarno dva vrhunska golmana, Marka Dmitrovića i Predraga Rajkovića, dobro ih poznajem, obojica su branila za Crvenu zvezdu, Dmitrović doduše u mlađim selekcijama. Obojica su kvalitetni. Selektor će biti na slatkim mukama“, komentariše Stojanović posebno se osvrćući na činjenicu da Dmitrović u poslednje vreme izvodi i jedanaesterce u Eibaru, nekad uspešno, nekad baš i ne...

Pitao sam ga zašto je preuzeo tu odgovornost. Kaže: ’Niko nije hteo od igrača, pa sam ja preuzeo’. Svakom se desi i da promaši“.

O samim rivalima...

Irci igraju klasičan ostrvski fudbal. Portugalci, imaju Kristijana Ronalda, a i svi ostali su tamo vrhunski fudbaleri. Ne preti nam opasnost samo od Ronalda. Ako nastupimo kao jedna familija, možemo nešto da uradimo“.

Za kraj i Azerbejdžan, pamti ga Stojković još iz perioda kad je bio predsednik FSS... Ne samo zbog tih loših iskustava, Stojanović je uveren da Azerbejdžanci neće biti potcenjeni.

Ispričaću vam jednu anegdotu. Dok smo igrali u Zvezdi, posle takmičarskih utakmica, ta neka druga ekipa je dan posle uvek igrala prijateljske mečeve u nekom selu ili manjem gradu. A Stojković je uvek išao i sa tom drugom ekipom da igra. I isto je pružao kao dok igra za prvi tim. Znam njegov nastup. Sigurno neće potceniti Azerbejdžan“, završava Stojanović.

PAŽNJA! PAŽNJA!

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.


tagovi

Stevan Stojanovićfudbalska reprezentacija SrbijeFSSMihailo RistićPredrag RajkovićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara