Predrag Rajković (©AFP)
Predrag Rajković (©AFP)

Rajković raširio pipke i pokrio čitav San Mames, ofanzivci Bilbaa nisu mogli da ga promaše

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 19:29

Majorka na otvaranju Primere uzela bod - 0:0

Dizali su Aleks Berenger, Iker Muniain i Juri Berčiče na noge navijače na prepunom San Mamesu, ali svaki put umesto erupcije usledilo je negodovanje i hvatanje za glavu. Bolji početak u novoj sredini Predrag Rajković nije mogao da poželi, zadržao je srpski reprezentativac Majorki glavu iznad vode, skinuo je brdo šuteva Atletik Bilbau i na debiju u Primeri sačuvao mrežu - 0:0.

Činio je čuda Predrag Rajković u Baskiji, gospodario petercem i spustio nevidljivu zavesu na gol-liniju. Srpski golman za sada je najbolja investicija kluba sa Baleara, kampovao je “ponos Baskije” pred golom Majorke, stvarao šanse, a čuvar mreže plaćen 2.000.000 evra bio je magnet za loptu. I kada su momci Erneste Valverdea rikošetima uspevali da ga uhvate na krivoj nozi, stizao je da pokrije ugao. Stajao je sam na vetrometini i odbranio gol od streljačkog voda. 

Izabrane vesti

Atletik Bilbao ostao je onaj stari: plete mrežu, stvara šanse kao od šale i - promašuje. Realizacija je mizernakolosalne prilike nije koristio. Nedostajalo mu je u pojedinim trenucima i sreće, ali za remi bez golova mirne duše na San Mamesu prstom mogu da upere u Predraga Rajkovića i označe ga kao krivca. Juri Berčiče video je loptu u mreži, zategao je iz prve sredinom drugog poluvremena, lansirao projektil i uzdrmao stativu. Ne bi da srpski golman prstima nije liznuo loptu i skrenuo je u okvir gola. 

Izvukao je u finišu loptu sa gol-linije, ukrotio udarac Nika Vilijamsa u nadoknadi iz neposredne blizine, a intervencijama je frustrirao u prvom delu igre i krilne napadače Aleksa Berengera i Ikera Muniaina. Lepila se lopta za Rajkovića, bio je centralna figura na San Mamesu, ukrao je šou braći Vilijams. Stariji Injaki će žaliti i što za treptaj oka nije bio brži kada ga je srušio Li Kang In, imao bi brisan prostor ispred sebe i sve vreme ovoga sveta da odabere pravu stranu i matira junaka Majorke. 

Počastio je sudija ofanzivca iz Južne Koreje sa žutim kartonom kod te situacije, a upravo je Li Kang In mogao da donese pobedu timu sa Baleara, ali se istakao Unaj Simon. “Jedinica” Atletik Bilbaa je fenomenalnom paradom izvadila loptu iz gola i sprečila “hladan tuš”.

PRIMERA - 1. KOLO

Petak

Osasuna – Sevilja 2:1 (1:1)

/Avila 9, Oroz 74pen - Mir 11/

Subota

Selta - Espanjol 2:2 (1:0)

/Aspas 45+2, Pasijensija 63 - Espozito 72, Hoselu 90+8pen/

Valjadolid - Viljareal 0:3 (0:0)

/Džekson 49, Baena 81, 89/

Barselona - Rajo Valjekano 0:0

Nedelja

Kadiz - Sosijedad 0:1 (0:1)

/Kubo 24/

Valensija - Đirona 1:0 (1:0)

/Soler 45+1pen /

Almerija - Real Madrid 1:2 (1:0)

/Ramazani 6 - Vaskez 61, Alaba 75/

Ponedeljak

Atletik Bilbao - Majorka 0:0

19.30: (4,70) Hetafe (3,30) Atletiko Madrid (1,95)

21.30: (1,48) Betis (4,40) Elče (8,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Predrag RajkovićPrimeraMajorkaAtletik BilbaoIker MuniainAleks BerengerJuri BerčičeNiko VilijamsInjaki VilijamsMarselino Garsija Toral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara