Rajkovića i Partizan deli 200.000 evra od dogovora

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.12.19. | 14:15

Pregovori u toku, obe strane imaju rezervne opcije

Bliži se zvanični početak zimskog prelaznog roka u Srbiji, a rastojanje između Partizana i Slobodana Rajkovića se smanjuje. Doduše, još je dovoljno veliko da dve strane nisu pružile ruku jedna drugoj, ali ide ka tome da do dogovora dođe.

Štoper Slobodan Rajković (30) je najveća želja crno-belih za zimsku pijacu i to nije nikakva tajna, potvrdio je i generalni direktor Partizana Miloš Vazura. Pregovori su u toku već duže vreme, a kako saznaje Telegraf, jedina prepreka do konačnog dogovora je – novac.

Izabrane vesti

S jedne strane, bivši reprezentativac i iskusni defanzivac traži godišnju platu od 500.000 evra, uz naravno pripadajuće premije i bonuse, što je za 100.000 manje nego što je u početku bio njegov zahtev. Sa druge strane, Partizan nudi Rajkoviću 300.000 evra, jer u Humskoj 1 žele da i pored toga što su dobro zaradili od nastupa u Ligi Evrope i od prodaje Strahinje Pavlovića u Monako, da malo srežu klupske troškove.

Očekuje se da se dve strane nađu negde na sredini, mada i Partizan i Rajković imaju na stolu rezervne opcije. Levonogi štoper je velika želja Peruđe i ima rok do 8. januara da odgovori Italijanima na ponudu koju su mu dostavili pre desetak dana.

Crno-belima se, opet, ne žuri, jer u svakom slučaju imaće još šest meseci na raspolaganju Strahinju Pavlovića, koji ostaje u Humskoj kao pozajmljeni igrač Monaka. Mada, želja je Partizana da ove zime popune nedovoljno pokrivene pozicije, da bi manje posla imali na leto, a i da bi imali već sada na okupu okosnicu ekipe za letnje evropske kvalifikacije.

Slobodan Rajković je od letos bez kluba, kada se razišao sa Palermom, koji je izbačen u četvrtu ligu Italije. Bio je levonogi štoper još u avugustu na listi želja Partizana, ali dogovor nije na vreme postignut, pa crno-beli svakako ne bi mogli da ga registruju za takmičenje. On je potom više od dva meseca trenirao individualno na Teleoptiku, da bi u poslednjih mesec dana radio zajedno sa prvotimcima Partizana i tu je dodatno oduševio stručni štab Parnog valjka.

U bogatoj karijeri Rajković je bio igrač Čelsija, mada nije nijednom obukao dres Plavaca, potom holandskih PSV Ajndhovena, Tventea i Vitesea, nemačkih Hamburga i Darmštata i italijanskog Palerma.

Foto: Starsport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara