De Liht (©Reuters)
De Liht (©Reuters)

Rajola dojavio Barsi: Juve bi pustio De Lihta za mnogo manje od 120.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 18:20

Ali je problem u plati holandskog fudbalera

Fudbalska piramida na čijem su vrhu sedeli najbogatiji klubovi sveta počela je polako da puca. Finansijski problemi su sve veći i očigledniji, pa dok su se klubovi jedno vreme trkali u „naoružanju“, ko će nekog igrača platiti više, skuplje, sada je zaista došlo sve na naplatu.

Ratovali su svojevremeno Barselona i Juventus oko Matijsa de Lihta, talentovanog štopera Ajaksa. Iako je bio „viđen“ na Nou Kampu, Holanđanin je završio u Torinu, što se slavilo kao velika pobeda Stare dame.

Izabrane vesti

A, danas Juventus gleda može li ikako da se oslobodi De Lihta, čija je plata postala veliko opterećenje za crno-bele. Njegov agent Mino Rajola traži gde bi mogao da „udomi“ pulena, pa se okrenuo ponovo Barseloni. I Katalonci bi vrlo rado rekli „da“ ovoj transakciji, ali nemaju čime da je plate.

Kako piše katalonski Sport, Rajola je obavestio čelnike Barselone da bi Juventus prodao De Lihta za mnogo manju sumu od 120.000.000 evra koliko je otkupna klauzula u ugovoru holandskog štopera. Ne navodi list koja bi to bila suma zadovoljila Italijane, ali ističe da je druga i veća prepreka za posao – plata.

De Liht ima godišnju zaradu u Torinu koju Barselona ne može da pokrije, a kamoli da je poveća. Jedina „gimnastika“ kojoj se na Nou Kampu nadaju je da neko kupi Filipea Kutinja, pa da se njegova plata preusmeri ka De Lihtu, ali Španci godinama već ne uspevaju da se oslobode Brazilca, koji je jedan od većih Barsinih promašaja u 21. veku.

S druge strane, Juventus je takođe u finansijskim poteškoćama i mora da se oslobodi nekoliko igrača, da u tome pronađe pojas za spasavanje. Prodaja De Lihta bi došla kao poručena, jer bi crno-beli zaradili na transferu, plus bi im ostala suma i u budžetu za plate. Ali, sve je to još na dugačkom štapu. Gađanje milionima prethodnih godina došlo je kao omča oko vrata i Juveu i Barsi...



tagovi

BarselonaMatijs de LihtJuventusMino Rajola

Obaveštavaj me

Barselona
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara