Protest Natha prema sudijama meča sa Javorom (© MN Press)
Protest Natha prema sudijama meča sa Javorom (© MN Press)

Raka Đurović o spornim detaljima u Humskoj: Zloupotreba ili kukavičluk; VAR je morao da se oglasi, glavni je pogrešio

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 13:53

Prema oceni nekadašnjeg člana Sudijske komisije nije bilo elemenata za penal Javora, a jeste za jedanaesterac Partizana

Manje se priča u igri i rezultatima, a više o – suđenju. Kako to obično biva u srpskom fudbalu, ako jedan od večitih rivala ne pobedi moguće uzročnike kiksa traži u odlukama aribitara.

Tako su u Humskoj žestoko zamerili Andriji Stojanoviću što je svirao jedanaesterac u korist Javora prilikom starta duela Kristijana Belića i imenjaka Tojčića, još više što obaranje Igora Vujačića u kaznenom prostoru tokom nadokande nije, takođe, sankcionisao najstrožom kaznom.

Izabrane vesti

Na te dve situacije ukazuje i Radivoje Đurović, nekada i sam delilac pravde na terenima elitnog ranga, kasnije angažovan u Sudijskoj komisiji Fudbalskog saveza Srbije.

Zanimljivo, nijedna situacija nije bila na proveri u VAR sobi, što je dodatno ražestilo crno-bele, a iznenadilo samog Đurovića.

Ovakve situacije su idealne za VAR, baš zbog njih je uvedena video tehnologija u fudbal. Ne znam da li je ovde reč o zloupotrebi ili kukavičluku, pre bih rekao da je posredi ovo drugo, ali glavnom sudiji je moralo da se priskoči u pomoć i da bude sugerisano da je oba puta pogrešio“, istakao je Raka Đurović u izjavu Danasu.

Partizan je još u nedelju veče zatražio transkript dijaloga glavnog arbitra Andrije Stojanovića i Miloša Milanovića, zaduženog za VAR.

Moramo da znamo da li je bilo komunikacije između njega i VAR sobe i zašto nije ako je izostala. Povukao bih paralelu sa Zvezdinom utakmicom u Nišu, gde je na intervenciju VAR sobe, s razlogom, poništen penal u njenu korist“.

Đurović nema dilemu da je Partizan u dve situacije oštećen. Najpre kad je sviran jadanaesterac za Ivanjičane, koji je realizovao Petar Gigić.

„Ono što vidim na snimku prve sporne situacije jeste da je igrač Partizana (Kristijan Belić, prim. aut) na dozvoljen način izbacio loptu iz kaznenog prostora. Dakle, nije bilo elemenata za penal Javora“.

Potom, obaranje Vujačića u kaznenom prostoru rivala.

„To se desilo posle slobodnog udarca, sa mnogo igrača obe ekipe u 16 metara, ni glavnom ni pomoćnom arbitru nije bilo lako da sagledaju dešavanja, ali na javno dostupnom snimku se fino vide završni segmenti kontakta Vujačića i njegovog čuvara. Odnosno, kako igrač Partizana biva rukama oboren na travu“, dodao je Đurović za Danas.



tagovi

Radivoje Raka ĐurovićRaka ĐurovićSudijska komisija FSSFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara