Gol Harvija Eliota protiv Vulverhemptona (Reuters)
Gol Harvija Eliota protiv Vulverhemptona (Reuters)

Raketa Harvija Eliota izbacila Vulvse i poslala Liverpul u 1/16 finala FA Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 22:40

Neubedljivo izdanje Klopovog rezervnog tima dovoljno za eliminaciju anemičnih Vulvsa

Pregrmeli su fudbaleri Vulerhemptona pre tačno deset dana gostovanje na Enfildu (2:2), naterali Liverpul na ponovljenu utakmicu treće runde FA Kupa, da bi najviše ličnom napadačkom smušenošću dozvolili Redsima da uz jedan jedini pogodak osvoje Molino i plasiraju se u šesnaestinu finala najstarijeg fudbalskog takmičenja na planeti - 1:0.

Nije se Bog zna kakva fudbalska rapsodija očekivala ni od maltene doslovce rezervnog tima koji je na teren izveo Jirgen Klop i šansa domaćina ležala je upravo u toj činjenici. Đulen Lopetegi je takođe mešao karte, ipak zadržavši nekoliciniu fudbalera koji standardno nastupaju u Premijer ligi, ali razliku je napravila golčina Harvija Eliota iz 13. minuta.

Izabrane vesti

Tijago Alkantara mu je poprečnom loptom otvorio autoput ka protivničkoj trećini, engleski tinejdžer je povukao loptu gotovo 50 metara, a onda odapeo strelu sa distance, neuhvatljivu za Žozea Sa koji, istina, nije bio dobro pozicioniran pred svojim golom. U trenutku udarca bio je malo ispred linije peterca, te ga je 19-godišnjak praktično lobovao.

Nije Liverpul za koji je od starta do 75. minuta igrao Stefan Bajčetić imao još Bog zna koliko šansi do odlaska na odmar. Zapravo najbolju je propustio Kostas Cimikas šutirajući iskosa samo tri minuta nakon Eliotovog pogotka. U finišu poluvremena polupriliku, takođe iskosa, u nepovrat je bacio Adama Traore. U pojedinim momentima bilo je otužno gledati Traorea, čoveka za kojeg je pre dve, dve i po godine primijerligaš tražio više desetina miliona evra.

Vulvsi su se iz napadačke letargije trgli tek od sredine drugog poluvremena kada su na teren kročili Mateus Kunja i Podens. Kunja je u 73. minutu iznudio prekršaj na dvadesetak metara od gola Kivina Kelehera, zapretio je Ruben Neveš golmanu Redsa, ali je Irac bio na lopti. Zakčio ju je vrhovima prstiju, ali je glavni sudija prevideo korner.

Do kraja su Vulvsi režirali još nekoliko polu-prilika, ali nijednu iz kategorije izglednih kako bi primorali goste na dodatnih pola sata igre u produžecima. Najčešće je pretio Mateus Kunja, ali ni posle četiri utakmice ništa od prvenca za novi klub. Igra Vulverhemptona u ofanzivi ove večeri pokazuje zbog čega je uoči utakmice realizovan transfer Pabla Sarabije iz Pari Sen Žermena. Od Španca se očekuje veliki doprinos u borbi za opstanak.

Sa druge strane, važan trijumf upisali su izabranici Jirgena Klopa, prvi posle tri utakmice - dva vezana poraza u Premijer ligi od Brentforda i Brajtona između kojih je stao upravo pomenuti remi sa Vulvsima.

ENGLESKA, FA KUP, TREĆA RUNDA - PONOVLJENI MEČEVI

Utorak

Forest Grin - Birmingem 1:2 (0:1)

/Stivenson 8 - Jutkevič 49, Long 65/

Svonsi - Bristol Siti

Vigan - Luton 1:2 (0:0)

/Asgar 47 - Vudvor 50, Adebajo 90+8/

Vulverhempton - Liverpul 0:1 (0:1)

/Eliot 13/

VBA - Česterfild 4:0 (1:0)

/Svift 23, Rogić 49, Livermor 54, Malkom 90+1/

Sreda

20.45: (1,38) Lids (4,50) Kardif (7,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

LiverpulVulverhemptonHarvi Eliot

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara