Ramadani izboksovao, Maksimović dobio duplo veći ugovor

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.01.20. | 19:28

Srbin na pragu potpisa

Nikola Maksimović bi uskoro trebalo da potpiše novi ugovor sa Napolijem, pošto je klub sa San Paola dogovorio detalje nove saradnje sa igračevim agentom Falijem Ramadanijem.

Višemesečni pregovori o produžetku ugovora su došli do kraja i narednih dana se očekuje Maksimovićev paraf. Italijanski mediji su došli i do detalja oko kojih se pregovaralo.

Izabrane vesti

Maksimovićev aktuelni ugovor ističe za godinu i po dana, a prema njemu zarađuje 1.200.000 evra godišnje. Neto. Na bruto nivou košta Napoli 2.200.000 evra godišnje.

Napoli ga je posle višegodišnje potere doveo iz Torina u leto 2016. godine poslednjeg dana prelaznog roka za 25.000.000 evra. Učinio ga je jednim od najskupljih pojačanja u klupskoj istoriji, ali Maksimovićev poečtak u Napulju nije bio lak. Trener Mauricio Sari mu nije verovao i davao mu je šansu na kašičicu da bi Maksimović posle godinu i po dana otišao u moskovski Spartak na šestomesečnu pozajmicu.

Dolasko Karla Anćelotija na klupu se sve promenilo i Maksimović je dobio ulogu startera kod slavnog Italijana. Pružao je dobre partije, što kao desni bek, što kao štoper, pa je klub rešio da mu ponudi novi ugovor. Pregovori su dugo trajali, ali su ovih dana uspešno završeni.

Maksimović će potpisati novi ugovor do leta 2024. godine, a dobio je duplo povećanje plate. Prema pisanju italijanskih medija, po novom ugovoru će zarađivati 2.500.000 evra godišnje.

(FOTO: reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara