Ramos i Real još bez dogovora, Bekam i Parižani stoje u redu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.21. | 18:04

Madridski klub i defanzivac daleko od nastavka saradnje

Kraj januara je sve bliži, a naznaka o dogovoru Serhija Ramosa i Real Madrida o nastavku saradnje nema na pomolu. Iskusnom defanzivcu po završetku aktuelne sezone ističe ugovor sa šampionom Primere, a kako ističu mediji u Španiji ne nazire se kraj višenedeljnih pregovora.

Prva prepreka na putu do nastavka saradnje koja traje od 2005. godine i dolaska defanzivca u Real iz Sevilje, bila je dužina novog ugovora i klupska politika da se sa igračima starijim od 30 godina saradnja produžuje na godinu dana. Kapiten Madriđana koji u martu puni 35 godina, insistirao je na dvogodišnjem ugovoru, a nakon što je taj uslov ispunjen usledile su finansijske prepreke.

Izabrane vesti

Stav kluba da se smanje troškovi odrazio se na ugovore igrača pa je svim fudbalerima plata usled pandemije smanjena za deset posto, a tom prilikom je Ramos sa 12.000.000 evra pao na 10.800.000. Međutim, tadašnje smanjenje odnosilo se na ceo tim, pa je Ramos odlučan da pri novom dogovoru ne prihvati da mu plata i u predstojećem periodu bude umanjena što kvari planove Rela kojem je svaki evro od velike važnosti s obzirom na to da klub ima nameru da osveži igrački kadar tokom leta, a da se na listi želja između ostalih nalazi i Kilijan Mbape.

Komfor Realu u pregovorima donosi činjenica da je već ostvario dogovor sa Davidom Alabom koji će po završetku sezone kao slobodan igrač stići u kraljevski klub i to upravo kao konkurent za Ramosovu poziciju.

Ipak, utakmice protiv Alkojana i Alavesa pokazale su boljke defanzive madridskog kluba bez Ramosa u postavi, te je teško poverovati da će se španski gigant olako odreći iskusnog fudbalera.

Naravno, značajnu ulogu ima i Ramosova želja da karijeru okonča u aktuelnom klubu, što je razlog jer još nije prihvatio bogatu ponudu Pari Sen Žermena od 15.000.000 evra godišnje, ali ni stupio u razgovore sa Dejvidom Bekamom koji ga želi u svom Inter Majamiju.

Iako je teško poverovati da će se Madridski klub odreći jednog og igrača koji je obeležio prethodnih 15 godina na Santjago Bernabeu, činjenica da pregovori traju nedeljama očigledan je nagoveštaj problema.


tagovi

Serhio Ramos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara