Gonsalo Ramos (©Reuters)
Gonsalo Ramos (©Reuters)

Ramos se vratio majstorskim golom za pobedu, cena nastavlja da raste

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.02.23. | 00:21

Boavista dobro preznojila sve na Lužu, ali nije izdržala do kraja, Sporting preživeo gostovanje Šavesu

Kada je prodala Darvina Nunjeza Liverpulu za ukupno 100.000.000 evra, Benfika je otvorila prostor za svoje dete Gonsala Ramosa sa jasnom idejom da ga učini top klasom i novom zlatnom kokom, napadačem koji bi u kasu mogao da donese još i više novca nego Urugvajac. Možda i više od sadašnjeg rekordera Žoaa Feliksa za koga je Atletiko Madrid platio 127.000.000 evropskih novčanica.

Ramos je veliko poverenje Rodžera Šmita opravdao golovima, a sa večerašnjim u pobedi nad Boavistom rezultatom 3:1 (0:0) prekinuo je i post dug 240 minuta. Imao je manjih problema sa povredom i trebalo mu je malo vremena da se vrati, a to je večeras učinio majstorskim pogotkom za 2:1 u 82. minutu čime je konačno probio bedem tvrdoglave Boaviste.

Izabrane vesti

Dobro su gosti preznojili sve na Lužu jer je u jednom trenutku izgledalo da mogu čak i do boda, sve dok Ramos nije rešio da skrati muku i pokaže zašto je prvo ime portugalskog fudbala i neko koga uveliko prate skauti najbogatijih klubova na svetu.

Strelac sada već 19 golova u sezoni iskoristio je loptu Žilberta u prostor, a onda u dva poteza rešio čuvara, štopera Boaviste Vensana Sasa i u maniru najboljih golgetera plasirao loptu kraj nemoćnog Rafe Brasalija. Gol pogledajte OVDE.

Nedugo posle gola na terenu ga je zamenio hrvatski napadač Petar Musa koji je čak uspeo da se upiše u listu strelaca i overi trijumf posle asistencije Žoaa Marija. Poput Ramosa, Musa je sada pobegao Sasu i glavom zatresao mrežu za 3:1, a Mario se teledirigovanom loptom iskupio za promašaj sa kreča u 72. minutu pri rezultatu 1:1. Musin gol pogledajte OVDE.

Verovatno nikom na Lužu nije bilo svejedno kada se to dogodilo, pogotovo jer je Boavista brzo izjednačila na otvarajući pogodak Žilberta preko Jusufe Nžijea koji je iskoristio loptu sa levog boka i preciznim volej udarcem utišao stadion. Na kraju se Benfika iščupala i zadržala prednost za Portom. Oba pogotka možete videti OVDE i OVDE.

Sporting je preživeo nezgodno gostovanje Šavesu i slavio sa 3:2 (1:1) posle uzbudljivih 90 minuta. Pregrmeli su Rubena Amorima poraz od Porta u prošlom kolu i sada mogu da nastave poteru za Bragom, koja trenutno drži treću poziciju i ulaznicu do predvorja Lige šampiona.

Pedro Gonsalves je sa bele tačke doveo goste u vođstvo već u 8. minutu (gol OVDE), do poluvremena je Žoao Tešeira poravnao rezultat (OVDE), da bi posle dva poništena gola Paulinja zbog ofsajda Gonsalves opet bio precizan nakon sat vremena fudbala (OVDE). Paulinju se nije dalo da bude strelac, ali jeste asistent kod pogotka Nuna Santosa za 3:1 u 70. minutu (OVDE). Mogao je Jusef Čermiti da reši pobednika pre isteka vremena, ali je promašio jedanaesterac pred nadoknadu, posle čega je Ektor Ernandez samo ublažio poraz u dubokoj nadoknadi (OVDE).  

PRIMEIRA - 21. KOLO

Petak

Žil Visente – Vizela 1:1 (0:0)

/Karvaljo 55 – Kiki 87/

Subota

Estoril – Pasoš Fereira 1:3 (0:2)

/Žeraldeš 50 – Bucke 16, Tomas 26, Holsgruv 64/

Portimonense – Maritimo 2:1 (0:1)

/Maurisio 84, Žunior 90+1 – Šadaš 13/

Porto - Rio Ave 1:0 (1:0)

/Martinez 45/

Nedelja

Santa Klara - Famalikao 1:3 (0:0)

/Kintilja 74p - Džejmi 48, Paulo Eduardo 82ag, Penetra 90+4/

Braga - Aruka 2:0 (1:0)

/Ruiz 1, Banza 81/

Kasa Pia - Gimarais 0:0

Ponedeljak

Šaves - Sporting 2:3 (1:1)

/Tešeira 34, Ernandez 90+6 - Gonsalves 8, 61, Santos 70/

Benfika - Boavista 3:1 (0:0)

/Žilberto 55, Ramos 82, Musa 90+2 - Nžije 58/



tagovi

Gonsalo RamosPetar MusaBenfikaSporting LisabonBoavista

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara