Stadion Randersa (©Shutterstock)
Stadion Randersa (©Shutterstock)

Randers je pola posla već obavio

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.06.20. | 11:46

Popularni Konji su u ligaškom delu sezone nakupili dovoljan broj bodova, pa im je učešće u doigravanju za evropska mesta gotovo obezbeđeno već na samom startu

Ligaški deo danske Superlige okončan je prethodnog vikenda, a ove nedelje počinje završnica takmičenja koja je zbog svog sistema pomalo specifična u odnosu na većinu koje poznajemo. Naime, nakon prvog dela sezone, timovi iz donjeg doma se dele u po dve grupe od po četiri tima, gde posle dva kruga utakmica sa svakim iz grupe, dve prvoplasirane ekipe obe grupe odlaze u doigravanje za mesto u Evropi, dok se preostala četiri tima na isti način bore za opstanak – mečevima polufinala i finala.

Zbog toga Randers koji je “izvisio” za plej-of, grupnu fazu može da prespava, jer od Hobroa ima 12 bodova više, a od Esbjerga, kome večeras gostuje (19.00) čak 17, pa su polufinalni mečevi u borbi za Ligu Evrope praktično osigurani.

Izabrane vesti

I pored toga, popularni Konji se neće previše opuštati, jer već su u seriji od četiri meča bez trijumfa zbog koje su i ostali bez druženja sa gornjim domom. Esbjerg posti još duže, već šest utakmica, računajući tu i jedan meč Kupa. A kada je uvideo da igračima nedostaje samopouzdanja, trener ekipe Lars Olsen napustio je kormilo, a njegovo mesto preuzeo Troels Beš koji neće imati velikih kadrovskih problema pred ovaj meč.

Timovi su se ove sezone sastajali dva puta, a oba susreta pripala su Randersu identičnim rezultatom - 3:0.

DANSKA 1, PLEJ-AUT – 1. KOLO

Grupa B

Petak

19.00: (2,75) Esbjerg (3,10) Randers (2,55)

Subota

17.00: (2,75) Hobro (2,90) Horsens (2,90)

Grupa A

Nedelja

16.00: (2,40) Sonderjisk (3,25) Lingbi (2,80)

Ponedeljak

19.00: (3,10) Silkeborg (3,30) Odense (2,20)



tagovi

Danska 1EsbjergRanders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara