Lazar Ranđelović (Reuters)
Lazar Ranđelović (Reuters)

Ranđelović na ledu u Olimpijakosu, Markoviću će biti pružena šansa, Čumić na probi

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 16:51

Pedro Martins razmišlja šta će sa Srbina

Olimpijakos ima dugu i uspešnu tradiciju sa srpskim fudbalerima (Ivić, Gogić, Đorđević, Kovačević, Pantelić, Fejsa, Milivojević...) a i u ovom trenutku se trojica naših fudbalera nalaze pod ugovorima u Pireju: Lazar Ranđelović, Svetozar Marković i Nikola Čumić.

Međutim, neće svi srpski fudbaleri igrati za pirejske crveno-bele u narednoj sezoni. Statusi su im različiti.

Izabrane vesti

Lazar Raneđković je dve sezone bio prvotimac ali bi sada mogao da ode negde na pozajmicu. Srpski ofanzivac je imao slabu prethodnu sezonu u kojoj na 35 mečeva nije dao nijedan gol. Iako je imao veću minutažu nego sezonu ranije kada je postigao šest golova u svim takmičenjima i bio bitan faktor u uspesima tima. Slaba sezona mu je poljuljala pozicije pa grčki mediji pišu da trener Pedro Martins želi da ga pošalje negde na pozajmicu gde bi vratio izgubljeno samopouzdanje.

Suprotna situacija je sa Svetozarom Markovićem. Njemu je sezona igranja u Partizanu mnogo značila i na najbolji način je iskoristio pozajmicu. Vraća se u Pirej iskusniji, zadovoljniji i kao kvaliteteniji fudbaler. Martins ga sada vidi kao mnogo ozbiljniju opciju nego pre dve godine kada ga je Olimpijakos kupio za 1.500.000 evra. Ispostavilo se da je to bio dobro uložen novac i očekuje se da Marković u narednoj sezoni dobije značajniju minutažu kod portugalskog stručnjaka.

Neizvesno je šta će biti sa Nikolom Čumićem kojeg je Olimpijakos letos doveo iz Radničkog i odmah ga prosledio na pozajmicu u Sporting iz Hihona. Brzonogi Užičanin je u Hihonu odigrao 28 utakmica (14 kao starter) i upisao jedan gol uz dve asistencije. Za sada je sigurno da će se 15. juna pojaviti na pripremama Olimpijakosa posle čega će biti odlučeno da li ostaje ili odlazi na novu pozajmicu.

Na kraju, turski mediji javljaju da je Bešiktaš kontaktirao Olimpijakos sa željom da trampi Adema Ljajića za Kostasa Fortunisa ali da Grci nisu baš zainterseovani za to već bi radije da dobiju Kajla Larina nego Ljajića. Za Bešiktaš to ne dolazi u obzir jer je Kanađnin bio jedan od ključnih igrača u osvajanju titule.


tagovi

OlimpijakosLazar RanđelovićNikola ČumićAdem LjajićSvetozar Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara