Rangnik
Rangnik

Rangniku dosadila direktorska fotelja: Raskinuo je ugovor s Red Bulom, čeka trenerski angažman

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 16:19

Kao naredna destinacija pominje se Premijer liga

Pre nekoliko meseci, Ralf Rangnik i Milan planirali su zajedničku budućnost, ali je Evropom kao bomba odjeknula vest da je dogovor propao i da će Stefano Pioli ostati trener Milana do 2022. godine. Međutim, Nemac je odlučan u ideji da se narednih godina fokusira na trenerski posao, pa je posle osam uspešnih godina napustio Red Bulovo fudbalsko cartsvo.

Izabrane vesti

“Sada je pravo vreme da okončam svoj mandat u Red Bulu. Želim da se zahvalim svim kolegama, a naročito Ditrihu Matešicu na podršci i poverenju. Dao mi je šansu da prethodnih godina stvaram i stvorim nešto zaista unikatno”, bila je zvanična Rangnikova izjava po odlasku iz Red Bula.

Red Bul i Rangnik su sporazumno okončali saradnju, a zanimljivo je to da dok je saga oko njegovog prelaska u Milan još bila aktuelna, jedna od glavnih poteškoća bila upravo vezana za sporazumni prekid ugovora. Red Bul (čitaj: Ditrih Matašic) je tražio nadoknadu od 8.000.000 evra da bi nemački stručnjak otišao na Apenine. Takođe, Rangnik je želeo da objedini tri najvažnije fotelje u klubu, trenersku, onu namenjenu sportskom direktoru i onu koja pripada šefu omladiske škole. Iako je Ivan je na kraju presekao i opredelio se za Piolijev opstanak.

U svakom slučaju Rangnik je dobio ono što je hteo, a to su odrešene ruke da traži trenerski angažman. U CV-u ima sijaset nemačkih klubova među kojima su Šalke, Štutgart, Hofenhajm, Red Bul Lajpcig... A kako piše italijanski list La Gazzetta dello Sport deluje da bi uskoro u radnoj knjižici 62-godišnjeg Nemca moglo da se pojavi ime nekog premijerligaša.


tagovi

Ralf Rangnik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara