Ilustracija (©FK Sileks)
Ilustracija (©FK Sileks)

Ranjeni Pirati gostuju "srpskom" Sileksu

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.08.22. | 14:03

Makedonija 1: Skoplje očekuje veoma težak test u Kratovu

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Skoplje je imalo lošu premijeru u novoj sezoni Prve makedonske fudbalske lige (PMFL) i sa dva gola u mreži, ali i sa dva crvena kartona, vratilo se sa gostovanja kod Škendije (0:2), pa u nezgodnom trenutku ide na jedan od najtežih terena u Makedoniji – kod povratnika u ligu, Sileksa iz Kratova.

Izabrane vesti

Kratovo je sledeća destinacija Pirata, koji desetkovani putuju kod nekadašnjeg šampiona i pobednika Kupa Makedonije. Gorazd Mihajlov je sastavio stabilan Sileks sa domaćim i nekoliko srpskih imena, i u prva dva kola nema poraz. Skoplje će biti idealna šansa za domaće da nastave dobar niz. Mali hendikep za Sileks je povreda srpskog štopera Marka Marinkovića, koji je napustio prvi meč u sezoni protiv Rabotničkog (2:0), a protiv Škendije (1:1) nije bio u protokolu i očekuje se da neće igrati i u ovoj utakmici.

Tri srpska fudbalera odmeriće snage za domaći tim. Sileks je tim sa najviše igrača iz Srbije. Tu su i Faruk Bihorac u odbrani, Vladimir Petrović u veznom redu i dvometraš Filip Obadović u napadu. Plus, sportski direktor je Stevica Ristić, nekadašnji reprezentativac Makedonije, ali rođen u Vršcu.

17.00: (2,15) Sileks (3,05) Skoplje (3,50)

Skoplje je odigrao prvi meč tokom nedelje. Bilo je na gostovanju kod Škendije Artima Šaćirija, koja je pobedila uprkos gustom evropskom rasporedu ovog leta. Skopski tim je na ovom meču ostao i bez dva prvotimca – kapitena Hristijana Kirovskog i Gordijana Hristovskog koji su zaradili crvene kartone, obojica su isključeni za pet minuta i čekaju ih suspenzije.

Skoplje je kroz istoriju šest puta posetilo Kratovo, a tradicija predviđa da će Sileks ostati neporažen. Skopski Pirati su na ovom terenu pobedili samo jednom – bilo je to 2018. godine, golom Kofija. Poslednji međusobni susret dve ekipe bio je prijateljski, letos su Stojmenov i Kalpacki doneli pobedu ekipi sa Autokomande.

MAKEDONIJA 1 - 3. KOLO

Subota

Makedonija ĐP – Pobeda 4:1 (3:1)

/Emini 6, 40, Stojkoski 34, Mena Perez 79 – Mazari 18/

Nedelja

17.00: (2,65) Akademija Pandev (2,95) Škendija (2,75)

17.00: (2,15) Sileks (3,05) Skoplje (3,50)

17.00: (1,60) Struga (3,70) Rabotnički (5,40)

17.00: (2,45) Tikveš (3,10) Bregalnica (2,85)

Slobodan

Škupi

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1SkopljeSileksex-Yu fudbalEX-YU lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara