(© Star sport)
(© Star sport)

Ranko Popović: Kad neko u Engleskoj odigra meč kao mi, svi se divimo, a u Novom Sadu, mračimo

Vreme čitanja: 5min | pet. 10.11.23. | 15:16

“TSC je od svih naših ekipa u Evropi ove sezone pokazao najviše”, poručuje strateg Vojvodine pred gostovanje vicešampionu Srbije u Bačkoj Topoli

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle dva vezana remija protiv Čukaričkog u Beogradu (2:2) i Železničara u Novom Sadu (2:2) u kojima su oba puta ispustili dva gola prednosti, fudbalerima Vojvodine predstoji paklen raspored. U naredna tri kola očekuje ih gostovanje vicešampionu TSC-u, potom dočekuju prvaka Crvenu zvezdu, a onda idu na noge trenutnom lideru Partizanu.

Izabrane vesti

Zalet za okršaje sa beogradskim timovima Novosađani će pokušati da uhvate u Bačkoj Topoli, u derbiju 15. kola Mozzart Bet Superlige (nedelja, 19.30, TV Arena Premium 2).

TSC je jedna od najorganizovanijih ekipa u ligi, sa igračkim kadrom koji može da odgovori takmičenjima u kojima učestvuje. Nije slučajno tu gde je sad. U nekom periodu utakmica u Evropi ostavio je ozbiljan utisak. Ne bih gledao rezultate, ali u periodu dok su se držali, najviše su pokazali od naših ekipa ove sezone u Evropi. To je izazov, da zaokružimo sve što radimo i odigramo dobru utakmicu”, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine, Ranko Popović.

U prošlom kolu Novosađani su na “Karađorđu” posle odličnog prvog poluvremena i vođstva od 2:0, na kraju stigli do boda protiv Železničara iz Pančeva (2:2). To je proizvelo gnev dela navijača, ali Vošin strateg ističe da su njegovi izabranici pokazali igru kakva se ne viđa ni u mnogo jačim ligama.

Ne volim mnogo da pričam o onome što radimo, ostavljam javnosti da sudi, ali imam potrebu da kažem ovog puta, jer ne volim da mračimo kadza tim nema potrebe. Do sada smo pokazali mnogo dobrih stvari. Spreman sam uvek za kritiku, ali ona bi trebalo da bude konstruktivna. Posle prošle utakmice smo se svi osećali kao da smo izgubili, a ne odigrali nerešeno, a na njoj smo videli neke stvari za koje nisam siguran da smo videli ne samo u našem prvenstvu nego ni u ostalim ligama. Nisam siguran da je neka ekipa toliko pokazala. Ako mračimo i kritikujemo, hajde da kažemo stvari koje su istina, a to je da je prvo poluvreme bilo ono čemu težimo i to nije lako ponoviti, u tom intenzitetu i na taj način”.

Popović smatra da njegovi izabranici nisu zaslužili uvrede, jer su odigrali dobru utakmicu, uz određene propuste kojih su svesni.

“Kad neko drugi, ko nosi drugačije dresove i igra u Engleskoj, u drugačijem ambijentu i sa drugom publikom, odigra na taj način, onda se mi tome divimo, ali kad to igramo u Novom Sadu pred praznim tribinama, onda mračimo i gledamo negativne stvari. E, pa ne može! Ono što je dobro je dobro, a ono što ne valja, ne valja i to ćemo da ispravljamo. Sami smo krivi što smo ostavili takav utisak i što nismo od gledalaca, koliko god da ih je bilo, ispraćeni ovacijama nego smo ispraćeni sa: ‘Igrate ko da ne kažem šta’, a nismo igrali kao “to”. Desilo nam se to što se desilo i nadam se da se neće ponavljati. Razgovarali smo, ali to moramo da pokažemo na terenu i prevaziđemo te bolesti. Znam koji nam je cilj i šta možemo. Prekosutra imamo lepu priliku da to pokažemo protiv ekipe koja je po meri da se pokažemo u pravom svetlu”.


DA VAM NEKO IZVADI ČETIRI DUGMETA IZ TASTATURE, DA LI ĆETE OBJAVITI IZVEŠTAJ?

Ekipa iz Bačke Topole meč sa Starom damom dočekuje posel teškog evropskog poraza od Frajburga (0:5), ali trener Vojvodine smatra da im takvo evropsko iskustvo može doneti samo benefit.

“Optimizam ne bi trebalo da gradimo na tome šta se dešava u TSC-u, nego na tome šta je kod nas, a to je prvo poluvreme protiv Železničara i dobar deo drugog. U prvom smo bili kao cunami. Znamo da smo pravili organizacione greške i nastojaćemo da ih ne ponovimo. Izgubili su igrači na momente ozbiljnost i kontrolu. TSC na sedam, osam pozicija ima po dvojicu igrača koji mogu da igraju u svakoj top ekipi kod nas. To bi trebaloo da imamo u vidu, ako već aludiramo na umor ili slično, a Liga Evrope može njima samo da pomogne. Slušali smo njihove izjave posle meča da su igrači brzi i jaki, što znači da su i oni morali da se na to adaptiraju i da ubrzaju igru. Najveći problem srpskog fudbala jeste spora igra, jer nam je takva liga, a voleo bih da ne budemo deo toga. Želimo da ubrzamo ono što može da se ubrza. Niko od vas nije verovao da ćemo za tri meseca doći na ovaj nivo igre, na trenutke. Nema veze da li je to poluvreme ili 60 minuta, ali želimo to da ponavljamo u kontinuitetu svih 90 minuta, iako nije lako”.

Prošlu utakmicu Novosađani su igrali bez Mateusa Indija i Normana Kembela, a pitanje je da li će oni biti spremni za derbi u Bačkoj Topoli. Popović je istakao da je veoma teško igrati bez standardnih igrača, pa je napravio paralelu sa novinarskim zanimanjem.

Indio i Kembel su bolje, ali videćemo koliko su spremni. Povrede su stavke koje lako ljudi preskaču. Kad pišete izveštaj da vam neko izvadi četiri dugmeta sa tastature, na šta bi ličio taj izveštaj? Hoćete li da objavite takav izveštaj kucan bez četiri dugmeta? Ako ja ne govorimo o izostanku igraču, ne znači da svi treba da ćutimo o tome. Naravno, to je prilika za druge momke, ali moramo svi da shvatimo da je Vojvodina nešto posebno i da si i ti nešto posebno kad igraš u Vojvodini. Kad je tako, moraš i na terenu to da pokažeš. Ne možemo da bežimo od toga. Tome težimo od prvog dana, a videćemo koliko brzo idemo. Nekad ubrzamo, nekad se restartujemo, ali hoću da oni što izađu na teren pokažu da brane boje kluba. Ovo nije floskula nego istina. Onda niko neće zviždati i reći da igramo kao ne znam ni ja šta. Trebalo bi da pokažeš da si dostojan da nosiš dres koji nosiš i ako to uradiš, doći će i rezultat. A čak i da ne bude dobar, niko ništa ne može da ti kaže, jer si čist pred Bogom, a kad je tako, svi ostali možemo samo da ćutimo”, završio je trener Lala, Ranko Popović.



tagovi

Ranko PopovićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara