Stadion ADO Den Haga (©Reuters)
Stadion ADO Den Haga (©Reuters)

Ranković i Jol u klinču, igrači sačuvali Srbina na klupi

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.11.20. | 10:46

Teški dani za Rankovića u Hagu

Srpskom strategu ADO Den Haga Aleksandru Rankoviću klima se klupa već neko vreme. Poraz od PSV-a (0:4) u Ajndhovenu i najblaže rečeno novo bledo izdanje uzburkali su strasti, a na relaciji klupska uprava - trener postoji otvoreni sukob još od trenutka kada je Ranković kritikovao transfer politiku.

Debakl u Ajndhovenu naveo je menadžment da pozove igrače na sastanak. Razgovor je obavljen u ponedeljak, a grupa igrača je stala u Rankovićevu odbranu. Srpski stručnjak dobiće novu šansu na klupi dvostrukog holandskog šampiona, ali je jasno da će klupska uprava pomno pratiti svaki njegov potez.

Izabrane vesti

Razočaravajući rezultati, loša i spora igra, ali i igrača zabrinjavaju klupsku upravu. Holandski mediji pišu da se bivšem igraču Partizana zamera i to što ne uspeva da pronađe zajednički jezik sa tehničkim direktorom Martinom Jolom i što nije otvoreniji za prihvatanje njegovih sugestija.

Neefikasnost je jedan od glavnih uzročnika loših rezultata ekipe iz Haga u tekućoj sezoni. Mrežu rivala ADO je zatresao samo šest puta, a jedini slabije golgeterski raspoložen tim u Erediviziji je RKC, koji je upisao pogodak manje.

Ranković je ove sezone debitovao u Erediviziji kao glavni trener Den Haga, a prethodno je obavljao funkciju pomoćnika u Sparti. Na sedam odigranih utakmica, ADO je sakupio svega četiri boda i nalazi se tik iznad zone ispadanja. Rode za vikend dočekuju ekipu Tventea, koja je minulog vikenda pregazila Zvole i ima znatno veće ambicije od haškog tima, što pokazuju i rezultati i stanje na tabeli.

Preživeo je Ranković prvu seču i sačuvao posao, ali ga ne čeka nimalo lak zadatak u nedeljama koje slede. Moglo bi se reći da reprezentativna pauza po Aleksandra Rankovića dolazi u pravi čas, sem u slučaju novog debakla u subotu, koji bi otvorio ista pitanja i potencijalno doveo do kraja jednog poglavlja.


tagovi

Aleksandar RankovićMartin Jol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara