Marko Grujić (©Star Sport)
Marko Grujić (©Star Sport)

Raport Portugalcima: Grujić je miks Stankovića i Matića, prava mašina

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.10.20. | 15:15

“Veliki je profesionalac, igrač kojeg svlačionica obožava“, kaže pomoćnik sadašnjeg trenera Crvene zvezde

Marko Grujić je u kratkom vremenskom intervalu prošao trnovit put. Od situacije da u poslednjem danu prelaznog roka Liverpul ne uspeva da postigne dogovor ni sa jednim potencialnim kupcem, zbog čega su mediji bliski šampionu Engleske unapred najavljivali Grujića na tribinama minimum do sledećeg januara.

Svetlost na kraju mračnog tunela Grujiću se ukazalo u vidu Serža Konseisaa koji je pokazao veliko interesovanje za srpskog reprezentativca i ubrzo mu ukazao šansu da nastavi svoj igrački razvoj i dobije kontinuitet igara.

Izabrane vesti

Zato je jedno od glavnih pitanja među portugalskim novinarima ovih dana – koju poziciju tačno igra Marko Grujić? Da li je on “šestica“, “osmica“ ili “osam i po“? Jak je u vazdušnim duelima, zna da pokvari napade, ali ujedno ima i osećaj da postigne gol.

Šta onda, zapravo, na terenu predstavlja Marko Grujić? Odgovor je pokušao da ponudi Nebojša Milošević, asistent Dejanu Stankoviću na klupi Crvene zvezde. Međutim, Nebojša Milošević poznaje Grujićevu igru mnogo bolje od drugih. Naime, Milošević je svojevremeno radio analizu Grujićeve igre i bio čovek zadužen za korekciju određenih fudbalskih detalja.

“Pratim Grujićevu karijeru od 16. godine, pre nego što je ušao u prvi tim. Bio je jedan od najviših igrača svoje generacije i ubrzo je postao klupski projekat zbog svog talenta i potencijala. Već je u karijeri pokazao mnogo toga, ali verujem da u Portu tek može da napreduje“, ističe Milošević u raportu za portugalsku A Bolu i nastavlja:

“On je izuzetno inteligentan igrač, ima mentalni kapacitet zbog čega nikada ne možete da ga slomite. Uvek se isticao, od mlađih kategorija, pa sve do prvog tima. Uvek je poštovao pravila, rastao u dobroj porodici, pravi prijatelj svima. Fantastična ličnost. Jako je posvećen poslu i radi sve kako bi mogao da napreduje“.

Milošević smatra da je Grujića upravo snažan mentalni sklop odveo do Liverpula već u ranim godinama.

“Brzo je sazreo kao čovek i igrač, željan da preuzme i veću odgovornost na terenu. Grujić je miks Nemanje Matića i Dejana Stankovića. Uzmimo poziciju u kojoj je Nemanja Matić bio pre deset godina. Grujić može još više da napreduje, voli da igra sa loptom, ima dobru viziju terena i jednim dodavanjem menja tok utakmice. Stalno gleda slobodne saigrače oko sebe, upija informacije na terenu i pokušava da napravi razliku“, priča Stankovićev pomoćnik i zaključuje:

“Grujić je box-to-box igrač poput Dejana Stankovića, fizički vrlo snažan, agresivan igrač, prava mašina. Dobar je u markaciji, ali poseduje i jako dobro završno dodavanje. Veliki je profesionalac, igrač kojeg svlačionica obožava“.



tagovi

Marko GrujićLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara