Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Rašford: Kritiku prihvatam, ali neću da se izvinjavam zbog porekla

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 00:31

“Osećam se da sam sve izneverio”

Snovi Engleske o osvajanju Evropskog prvenstva raspršili su se na penal ruletu. Vembli je utihnuo, u Londonu je isprva nastao muk, a zatim je progovorio. Okomili su se navijači na trojicu fudbalera koji su promašili penale. Markus Rašford, Džejdon Sančo i Bukajo Saka meta su rasističkih uvreda posle poraza od Azura.

Usijale su se društvene mreže, a na temu promašenog penala imao je šta da kaže i Markus Rašford. Napadač Mančester Junajteda dugo će se preispitivati, misli će mu leteti ka Vembliju i beloj tački i pogođenoj stativi.

Izabrane vesti

„Osećam se da sam sve izneverio. Mislim da sam imao manjak samopozudanja kada sam krenuo da šutnem penal. Pokušao sam da uštedim malo vremena dugim zaletom, ali rezultat naravno nije bio onakav kakav sam želeo. Razmišljam o tome… Prošlo je 55 godina. Jedan penal, a njih pogađam u snu. Zašto sada nisam uspeo? Sve što mogu da kažem je da se izvinjavam. Voleo bih da je sve drugačije. Pozdravljam saigrače i zahvaljujem im se na podršci. Naše bratstvo je nesalomivo. Ovo je naš zajednički rad – moj uspeh je tvoj uspeh“.

Engleska javnost osudila je rasističke ispade, a Markus Rašford istakao je da je najponosniji kada nosi dres Gordog Albiona i zahvalio se onom delu navijača koji mu je uputio reči podrške. Imao je poruku i za onu drugu stranu...

„Mogu uvek da prihvatim kritiku. Da je moj penal bio loš, da je trebalo da budem precizniji, ali neću da se izvinjavam za ono što sam i za to odakle sam potekao. Nikada se nisam ponosnije osećao nego kada sam nosio dres engleske reprezentacije dok me je moja porodica podržavala zajedno sa desetinama hiljada navijača. Ceo život me kritikuju. Da li je to zbog boje kože ili, u poslednje vreme, zbog toga kako biram da provodim svoje vreme kada nisam na terenu. Ja sam Markus Rašford. Imam 23 godine i rodom sam iz Vitingtona i Vitenshoa, južnog dela Mančestera. Nemam ništa drugo osim toga. Hvala vam svima na lepim porukama podrške. Vratiću se jači. Vratićemo se jači“, napisao je Markus Rašford na tviteru.



tagovi

Markus Rašfordreprezentacija EngleskeEuro2020EURO 2020EURO 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara