Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Rašforda porede sa Marsijalom i to na najgori način: Imaš 26 godina, mega-ugovor, a ne trčiš

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.12.23. | 15:10

Džejmi Karager, Roj Kin, Alan Širer… Svi redom kritikovali zvezdu Mančester junajteda

Usud je to većine engleskih talenata. Nigde se na svetu oko mladih fudbalera ne diže toliki “hajp” koliko na Ostrvu. Većina zbog toga prerano digne nos u oblake. Markus Rašford je izgledao kao da će izdržati sav pritisak. U prvoj sezoni Erika ten Haga bio je čak jedan od boljih u timu Mančester junajteda, postigao 30 golova uz 11 asistencija…

Ali ove se sve promenilo.

Izabrane vesti

Rašford se samo dva puta upisao u listu strelaca, imao pride i četiri asistencije, ali nije to napredak kakav se od njega očekivao. Naprotiv, čini se da je napravio korak nazad. Veliki. Izvedbom u porazu od Njukasla (0:1) kao da je prešao granicu. Legende engleskog fudbala ostrvile su se na Junajtedovog napadača.

Neprihvatljiva partija iz nekoliko razloga. Nisi igrao Ligu šampiona tokom nedelje, nije bilo razloga da ne budeš na maksimumu. Znam da nije lako kada si lokalac – i ja sam bio – posebno kada ne ide dobro, ali moraš da vučeš tim napred. A ja gledam Markusa Rašforda, i podseća me na Antonija Marsijala”, počeo je priču nekadašnji štoper Liverpula, a sada stručni consultant Skaj Sporta Džejmi Karager.

I odmah pojašnjava da ne bude zabune…

To je najgora verovatno moguća stvar koja mogu da kažem o njemu. Stranac koji dođe, ne završi posao, ne interesuje ga zapravo, a to je činjenica kada govorimo o Marsijalu. Markus Rašford sada izgleda kao Marsijal. Izgubio si samopouzdanje, ne daješ golove, nema asistencija, nije to problem. Ali ne smeš da prestaneš da trčiš za taj grb, taj dres, za navijače”.

Kolega Roj Kin nije možda tako slikovit, ali ni njemu nije promaklo da je Njukaslov bek Tino Livramento prelako dobijao prostor, jer ga Rašford nije pratio. I podseća prgavi Irac da je Rašford u julu kao nagradu dobio novi, petogodišnji ugovor, ali da nije opravdao to poverenje.

Šta ćemo sa govorom tela? Igrao sam sa vrlo talentovanim fudbalerima, sa Gigsom, Bekamom, Šarpom, Kančelskisom, svi su oni trčali. Bili su vrhunski igrači, ali su trčali. I ne smao napred, moraš da trčiš i nazad. Navijači Mančester junajteda ti se ne nakače na kičmu tako brzo, ali sada su zaista frustrirani Rašfordom. Ne zbog toga što nije vest. Već zato što ga ne vide kako trči”.

Ističe Kin da je prošlo vreme kada smo mogli da pričamo o neiskustvu i vremenu pred Rašfordom… Nije on više tako mlad.

Poslednjih godina smog a mnogo hvalili, dobio je mega-ugovor. Ali pitam se da li ti igrači imaju želju da uspeju? Markus mi to ne pokazuje. Dao je penal protiv Evertona? Ne, treba mi više. Trči napred? Nije problem, ali moraš da trčiš i nazad, nema izgovora za to u Mančester junajtedu. Svima je palo samopouzdanje, ali znate li kako se to ispravlja? Tako što trčiš… Ima 26 godina, nije više dete. Ako si među seniorima, ako si toliko dobar, ako zarađuješ ogroman novac – moraš da budeš primer”.

Alan Širer krivicu za loše rezultate deli na celu ekipu, ali i on je morao da istakne da je Rašfordova igra bila posebno razočaravajuća.

Bili su užasni, u haosu. Ali kad je teško imaš ti vidiš fudbalere za koje želiš da igraš i vidiš koji su spremni da ti pomognu, bilo da si trener ili navijač. A, protiv Njukasla njih trojica ili četvorica nisu bili spremni da zavrnu rukave i da se pobiju. Prelako su se predali. Kada vidite igru Rašforda, on izgleda kao da bi najradije bio na nekom drugom mestu”.


tagovi

Markus RašfordDžejmi KaragerAlan ŠirerRoj KinMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara