Milot Rašica (©Reuters)
Milot Rašica (©Reuters)

Rašica ponovo ima kupca, ali Vila nudi gotovo duplo manje od onoga čemu se Verder nadao

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 15:44

Napadač zeleno-belih ima klauzulu na 35.000.000 evra, ali je jasno da klub sa Vezera neće toliko dobiti

Krajem prethodne sezone Milot Rašica je bio na izlaznim vratima Vezera. Verder je bio pred ispadanjem, zbog čega su klubovi pohitali ka Bremenu da obezbede potpis talentovanog reprezentativca tzv. Republike Kosovo po bagatelnoj ceni od 15.000.000, kako je stajalo u klauzuli. Međutim, usledio je obrt. Zeleno-beli su se domogli plej-auta, a potom i obezbedili opstanak u dvomeču sa Hajdenhajmom i ponovo se vratili u odličnu pregovaračku poziciju. Ili su barem tako mislili.

Početna cifra od 35.000.000 evra postavljena u klauzuli, ponovo je rasterala zainteresovane klubove. Liverpul se odmah isključio, ubrzo zatim i Dortmund koji je uspeo da zadrži Džejdona Sanča (za sada), Milan je odustao nakon neuspešnih pregovora sa Ralfom Rangnikom, čija je meta Rašica i bio, i jedino je u tom trenutku ostao Lajpcig. 

Izabrane vesti

Međutim, čak je i 25.000.000 evra bilo previše za Bikove, iako su u Rašici videli prirodnog naslednika Tima Vernera. Sve je u međuvremenu utihnulo. Činilo se da će 24-godišnjak ostati na Vezeru, dok nije stigla ponuda sa Ostrva! Kako piše nemački Bild, Aston Vila je za Rašicu pripremila ponudu od 18.000.000 evra, dok će o potencijalnim bonusima, odnosno procentima od naredne prodaje klubovi tek pregovarati. 

Verder želi da što pre proda Rašicu, kako se krilni fudbaler ne bi ponovo povredio - izvrnuo zglob početkom juna - do kraja prelaznog roka, jer, podsetimo, prvenstvo u Nemačkoj počinje naredne nedelje. Kako pominje pomenuti izvor, Vila je trenutno jedina zagrejana, ali je jasno, nudi znatno manje od onoga čemu se Verder nadao do pre samo dva-tri meseca. Na kraju će izgleda morati da pristane na zahteve kupca.


tagovi

Milot RašicaVerder BremenAston Vila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara