Huan Kintero (©Reuters)
Huan Kintero (©Reuters)

Rasing bliži od Nitkova polufinalu Liga kupa

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.12.23. | 23:03

Rosario autsajder u Aveljanedi u borbi za završnicu druge faze prvenstva Argentine

U potrazi za plasmanom u polufinale argentinskog Liga kupa, kao četvrtim i poslednjim članom ove istance takmičenja, noćas (01.30) se na stadionu Padre Ernesto Martearena u istoimenom gradu i provinciji Salta sastaju Rasing i Rosario Sentral. Pobednik ovog duela u polufinalu ukršta se sa boljim iz okršaja River Plejta i Belgrana, koji je na programu u nešto ranijem terminu ove noći (22.30).

Akademci iz Aveljanede prvi su se iz Grupe B kvalifikovali u eliminacionu rundu takmičenja, akumulirajući 24 boda tokom ligaške faze LPF kupa. Tim koji predvodi dvojac Sebastijan Grasini i Ezekjel Videla, u poslednjem meču je savladao Belgrano sa 4:1 na svom terenu. Sa druge strane, Nitkovi, kako glasi popularan nadimak kluba iz žuto-plavog dela Rosarija, završio je na četvrtom mestu u Grupi A sa 23 osvojena boda. Tim koji je predvodio Migel Anhel Ruso je u svom poslednjem predstavljanju teškom mukom na El Vijaduktu savladao već prežaljeni Arsenal iz Sarandija sa 2:1.

Izabrane vesti

I dalje bez mogućnosti da računa na Maurija, Martirenu Tores, Martineza Tobinsona i Karbonera, tim Rasinga nastoji da prevaziđe nedaće i ostvari važnu pobedu u potrazi za mestom u polufinalu. Sastav iz plavo-belog dela Aveljanede je u prethodnoj fazi zabeležio odličnu kampanju i stiže motivisan dodavanjem dve uzastopne pobede uz još duži niz mečeva bez poraza.

U prošlom kolu, Rasing se suočio sa Belgranom i potvrdio kontrolu terena u svoju korist kada je ostvario ubedljiv trijumf nad rezultatom 4:1, čime je obezbedio plasman na prvo mesto Grupe B u meču koji je usledio nakon prelepog trijumfa. Akademci su završili učešće u grupnoj fazi postigavši 24 boda u 14 kola, uz šest pobeda, isto toliko remija i dva pretrpljena poraza. U poslednjih pet nastupa zabeležili su tri pobede i dva remija, bez poraz, pobedivši Boka Juniors, Lanus i Belgrano, pored remiziranja sa Sentral Kordobom i Defensom i Hustisijom.

01.30: (1,95) Rasing (3,35) Rosario (3,70)

Baltasar Rodrigez, jedan od veznih igrača Rasinga, ponovo će biti deo startne postave Akademaca, dok će Rodžer Martinez, jedan od napadača tima, ovoga puta svoju šansu čekati na klupi za rezerve. Vezista je ponovo trenirao sa ostatkom ekipe, posle oporavka od povrede, jer je doživeo preopterećenje u desnom tabanu. U međuvremenu, kolumbijski napadač je takođe trenirao sa ostatkom ekipe. Ipak, sve ukazuje na to da će, u najmanju ruku, biti na raspolaganju stručnom štabu ako žele da ga rizikuju, pošto se tek nedavno iza sebe ostavio povredu mišića desnog femoralnog bicepsa i najverovatnije biće alternativno rešenje za ovaj duel. S druge strane, još dilema koju trener Sebastijan Grasini nije razrešio jeste i izbor centralnog defanzivca između Nazareno Kolomba ili Gonzala Piovija, što se očekuje tek neposredno pred početak susreta.

Dok je na drugoj strani ekipa Rosario Sentrala, koja se po prognozama vodi kao veliki autsajder i stiže na ovaj meč sa izostancima Fransisa Mek Alistera i Lautara Đakonea, koji su povređeni i ostaju van sastava za noćašnji obračun. Iz osam mečeva bez poraza, Rosario ima i dve uzastopne pobede, identično kao i njihov protivnik, čime su i uspeli da ostvare ključan niz za plasman u plej-of turnira. U prvoj fazi, ekipa je završila na četvrtom mestu na tabeli Grupe A, sa 23 osvojena boda iz šest pobeda, pet nerešenih ishoda uz tri poraza, dodajući isti broj bodova kao i Independijente, koji je bio lošiji u kriterijumu gol-razlike.

Njihov poslednji duel bila je tesna pobeda nad Arsenalom iz Sarandija rezultatom 2:1, u meču koji je usledio posle odličnog kolektivnog nastupa u pobedi nad River Plejtom, od 3:1, pred svojim navijačima. U proteklih pet utakmica,izabranici Migela Anhela Rusa zabeležili su tri pobede i dva remija, bez poraza. Tokom ovog perioda, ostvarili su trijumfe protiv Arsenala iz Sarandija, Argentinos Juniorsa i River Plejta, pored remija sa Barakas Sentralom i Institutom.

Ocenjen blagim favorizovanjem za ovaj meč, Rasing je u prethodnoj fazi prikazao odličnu kampanju, ali će se suočiti sa protivnikom koji je imao učinak sa samo bodom manje u suprotnoj grupi. Poslednji okršaj ovih rivala viđen je u Profesionalnoj ligi 15. jula tekuće godine na popularnom El Silindru u Aveljanedi, kada je došlo do remija rezultatom 1:1.

LIGA KUP ARGENTINE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ - NEUTRALNI TEREN)

Subota

Urakan - Platense 1:1 (1:0), penalima 2:4

/Mazanti 42 - Ferejra 88/

Nedelja

Godoj Kruz - Banfild 0:0, penalima 5:3

River Plejt - Belgrano U TOKU

Ponedeljak

01.30: (1,95) Rasing (3,35) Rosario (3,70)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineRasing KlubRosarioRosario Sentral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara