Fudbaleri Rasinga (©Reuters)
Fudbaleri Rasinga (©Reuters)

Rasing od Aveljanede pravi neosvojivu tvrđavu, Dario Cvitanič čuva ključ Sentralove brave

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.08.21. | 23:37

Četa Klaudija Fernanda Ubede primila je samo jedan gol ove sezone i istakla je kandidaturu za penjanje na tron

Rasing je pravo osveženje, a „pravi“ šampionat Argentine vratio se u punom sjaju posle dva izdanja Liga kupa. Tim sa Aveljanede ponovo je u vrhu argentinskog fudbala, juriša ka 19. nacionalnoj tituli i povratku na staze stare slave. U okviru 8. runde na Aveljanedu stiže Sentral Kordoba (02.00), koja ima lepe uspomene na dvoboje sa Rasingom.

Iako velikanima Zelenog kontinenta nije drago kada završe učešće u Kopa Libertadoresu, ona se mora značiti nužno zlo za Rasing. Sastav Klaudija Fernanda Ubede zaustavio je Sao Paulo u nokaut fazi i „skinuo mu jednu brigu“. Usredsredio se tim sa Aveljanede na nacionalni šampionat i igra sve bolje kako sezona odmiče.

Izabrane vesti

02.00: (1.80) Rasing (3.40) Sentral Kordoba (5.00)

Rezultat je samo jedan neuspeh – poraz od lidera Independijentea. Ali, ne kaska mnogo Rasing – zaostaje jedan bod – i uđe li u seriju i nastavi da beleži dobre rezultate, u skorije vreme mogao bi daizbije na čelo tabele. Napravila se velika gužva pri vrhu tabele, mala je bodovna razlika između vodećih ekipa. Ligase „podelila“ na dva dela, a Sentral Kordoba stanovnik jedonjeg doma.

Opšte je poznato kako se protivnici „provode“ na Aveljanedi. A, ove sezone to je posebno izraženo. Samo je Himnasija La Plata odolela pod naletima Rasinga. Iščupala je nulu (Rasing otvorio sezonu sa dva remija bez golova). Koliko su tvrda ekipa za koju nastupaju Dario Cvitanič i Leonardo Sigali, bivši igrač zagrebačkog Dinama, govori podatak da im je samo Independijente dao gol. I niko se nije naigrao fudbala protiv Rasinga.

Teško je očekivati da će to poći za rukom, ili bolje rečeno nogom, Sentral Kordobi. Samo je Taljeres Kordobi ekipa Sentrala uzela meru, a do sada četa Gustava Koleonija nije sačuvala mrežu. Premalo razloga za optimizam uoči odlaska na Aveljanedu. Ipak, tračak nade postoji. Osvajač Kopa Libertadoresa na tri meča protiv Sentral Kordobe nijeosetio slast pobede. Dva puta su remizirali, a poslednji meč je Klaudio Latancio rešio u korist Sentral Kordobe.

Vreme je da Rasing probije led...


tagovi

Južna AmerikaRasing KlubSentral KordobaArgentinaArgentina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara