Rasing preživeo pakao Bombonjere i foru dečaka koji skuplja lopte (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 05:06

Odluka pada na čuvenom Cilindru

Boka Juniors ide u Aveljanedu bez prednosti. Biće vrelo na stadionu Huan Domingo Peron. U prvom meču četvrtfinala Kopa Libertadores, na krcatoj Bombonjeri, Rasing je odoleo favorizovanom domaćinu (0:0) i pred svojim navijačima imaće šansu da proslavi ulazak u polufinale elitnog takmičenja Južne Amerike.

Uzimajući u obzir da Boka na tom stadionu nije slavila punih sedam godina, odnosno da prilikom poslednja tri gostovanja ni gol nije postigla, jasno je da uloga favorita sada prelazi na stranu čete Fernanda Gaga.

Izabrane vesti

Domaćin je imao više od igre, bolje šanse, veći posed lopte, veći broj udaraca, opasnih napada, međutim sve to sada ide u drugi plan. Rasing je došao do rezultata koji mu odgovara i stavlja ga u poziciju da veruje u prolaz.

Najzanimljiviji trenutak utakmice dogodio se već na samom startu. Igrao se treći minut kada je Edinson Kavani zapalio Bombonjeru, ali arbitar iz Brazila Pereira Sampajo odmah je pokazao da od gola nema ništa. U glavnoj ulozi u toj spornoj situaciji, pored Kavanija, koji je pogodio sjajno glavom, bili su 19-godišnji Valentin Barko, momak što je centrirao iz kornera, odnosno dečak kraj terena, skupljač lopti. Dok je jedna još bila na terenu, dečak je drugu pripremio Barku da centrira, Ovaj je to učinio veoma brzo, Kavani pogodio, no sudija je odmah reagovao.

Čak deluje da je još ranije pokazivao Barku da ne žuri...

U svakom slučaju, pored ove situacije, Kavani je još jednom bio u prilici da bude strelac. Ponovo je tukao glavom, samo ovoga puta u stativu.

U drugom noćašnjem meču Palmeiras je završio čitav posao protiv kolumbijske Pereire, pošto je na satrani slavio sa 4:0. Jasno je da će revanš biti samo formalnost.

Verdao će u polufinalu biti rival boljeg iz okršaja Rasing - Boka. Moglo bi to da bude finale pre finala...

KOPA LIBERETADORES, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Utorak

Bolivar - Internasional 0:1 (0:1)

/Valensija 16/

Četvrtak

Boka Juniors - Rasing 0:0

Pereira - Palmeiras 0:4 (0:3)

/Vejga 23pen, Roša 31, Majke 34, Roni 82/

Petak

02.30: (1,40) Fluminense (4,60) Olimpija (8,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara