Dušan Tadić (©Starsport)
Dušan Tadić (©Starsport)

Raskinut ugovor: Orlovi na Evropskom prvenstvu poslednji put u Puminim dresovima

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 15:58

Prema rečima generalnog sekretara FSS već su počeli pregovori sa drugim proizvođačima

Dresovi u kvalifikacijama za Mundijal 2020. godine oduševili su fudbalsku Srbiju. Oni za samo Svetsko prvenstvo verovatno su navukli najveći broj negativnih komentara. A oprema za Evropsko prvenstvo 2024. biće poslednja koju će fudbalska reprezentacija Srbije igrati u Puminom dizajnu.

Poznati nemački proizvođač opreme saopštio je danas da neće obnavljati ugovor sa savezima Izraela i Srbije i u slučaju ovog prvog istakao da takva odluka nije ni u kakvoj vezi sa ratom u Gazi. Ugledni Fajnenšel Tajms je dodao da je takva odluka doneta iz strogo – finansijskih razloga. Bar za Izrael. Srbiju nisu pominjali.

Izabrane vesti

Podsetimo, Puma je 2022. godine izgubila najznačajnijeg klijenta – Italiju, koja je prešla u Adidasovo jato. Zato su Pumi sada potrebna zvučnija imena od Izralea i Srbije.

A, kome će da se obrate Orlovi? Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović ne otkriva ime, ali uverava da su pregovori već počeli. Na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj izabranici Dragana Stojkovića svakako igrati u Puminim dresovima. Mada ne krije da je ugovor prevremeno raskinut.

Uobičajeno je da se prekid saradnje objavi na vreme. Ugovor ističe 31. 12. 2024, mi smo ga skratili za dve godine. Želimo bolje uslove. Oprema za EP je odavno dizajnirana i odobrena. Igraćemo na EP u novim Puminim dresovima. U aprilu će biti promovisani, navijači će biti zadovoljni. Ne smem da otkrivam, ali poslušali smo glas naroda”.

Što se tiče budućeg snabdevača…

Već pregovaramo sa nekoliko najrenomiranijih i najvećih proizvođača sportske opreme. Imaćemo novog tehničkog partnera od 1. 1. 2025. za novi ciklus kvalifikacija za SP u Americi”, kaže Šurbatović



tagovi

Pumafudbalska reprezentacija SrbijefssFSSJovan Šurbatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara