Raskrinkana laž iz Madrida: Real nije dobio ni evro za Hamesa Rodrigeza

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 21:08

Nemci bili u pravu

Real je u leto 2014. godine poludeo za Hamesom Rodrigezom iz Monaka posle blistavih partija Kolumbijca na Mundijalu u Brazilu. Florentino Perez nije žalio para da ga dovede u stilu ranijih Galaktikosa i platio je Monaku tada 80.000.000 evra za transfer Rodrigeza.

Šest godina kasnije, Kolumbijac je napustio Madrid i preselio se u Everton za NULA evra.

Izabrane vesti

Da, dobro ste pročitali. Iako je Kolumbijac imao još godinu dana ugovora, Real ga je pustio za džabe letos na Gudison Park. Bila je to strogo čuvana tajna koju u Realu nisu želeli da podele sa javnošću. Štaviše, verovatno pod uticajem kluba, madridski mediji su insistirali da je Everton letos platio 25.000.000 evra na ime obeštećenja za ofanzivnog vezistu. I tako je priča shvaćena zdravo za gotovo jer su detalje transfera promovisali najuticajniji španski mediji.

Nedugo posle transfera, specijalizovani sajt Trasnfermarkt je lansirao ekskluzivu da Real nije dobio ni evro na ime obeštećenja. Madridski mediji su to oštro demantovali i dalje se držeći priče o 25.000.000 evra.

Napokon, večeras je Evertonov sportski direktor Marsel Brands otkrio pravu istinu. Potvrdio je da engleski klub nije paltio ni evro za dovođenje Rodrigeza i da Realu samo idu procenti od naredne prodaje.

Zašto je Real krio prave podatke?

Najverovatnije zbog imidža. Sramota je za tako veliki klub bilo da prizna da je pustio džabe igrača kojeg je platio 80.000.000 evra. Realno, to je loš poslovni potez. Ali Hamesova vrednost se survala poslednjih godina i nije bilo raspoloženih klubova da plate obeštećenje. Na kraju je Realu bilo bitno samo da se reši njegove visoke plate koja bi ih ove sezone na bruto nivou koštala oko 15.000.000 evra.

Everton je dobio jeftino i rizično pojačanje, ali se ispostavilo da im se rizik isplatio. Everton igra najbolju sezonu u poslednjih dvedesetak godina, a Rodrigez je uglavnom standardan i dobro igra. Na 12 mečeva u Premijer ligi je ubeležio po tri gola i asistencije. Karlo Anćeloti mu je našao žicu. Očigledno ume da da izvuče od njega ono najbolje jer je Rodrigez najbolje partije u Realu pružao upravo kod čuvenog Italijana. Inače, Rodrigez je u Engleskoj pristao na duplo manju platu od one koju je imao u Španiji.

U Realu verovatno ne žele da se sećaju Kolumbijca. Kada se oduzme dvogodišnja pozajmica u Bajern vredna 13.000.000 evra tokom koje su Bavarci plaćali polovinu njegove plate, Kolumbijac je Real sa obeštećenjem i bruto platom koštao preko 125.000.000 evra. Otišao je za džabe...


tagovi

Hames RodrigezZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara