Tim Ajaksa više neće biti isti, © AFP
Tim Ajaksa više neće biti isti, © AFP

Raspada se šampionski tim Ajaksa: Odlaze Van de Bek, Onana i Taljafiko

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.06.20. | 14:24

Trener potvrdio

Raspada se generacija koja je vratila Ajaksu prepoznatljivost i šmek davnih vremena. Prošlog leta klub su napustili, za velike sume novca, Frenki de Jong (Barselona) i Matijs de Liht (Juventus), tokom proleća prodat je Hakim Zijeh Čelsiju (ugovor važeći od starta naredne sezone), a istim putem će verovatno još trojica igrača i te kako zaslužna za rast Kopljanika.

U Amsterdamu su potvrdili da će se tokom leta rastati sa vezistom Donijem van de Bekom, golmanom Andreom Onanom i levim bekom Nikolasom Taljafikom. Ako je dosad postojala rampa da ne mogu nikud sa „Johan Krojf arene“, sad je podignuta.

Izabrane vesti

Ajaks se jednostavno predao...

Prelazni rok počinje u avgustu, najjače lige Evrope trenutno se privode kraju, tržišna vrednost igrača će svakako biti smanjena, ali ne previše. Na osnovu dosadašnjih igara i ambicija, nekoliko naših fudbalera želi da se oproba u inostranstvu. Dogovoreno je da Andre Onana, Doni van de Bek i Nikolas Taljafiko odu, ali ostaje da se vidi kako će se tržište ponašati i da li će biti gubitaka. Postoji opcija da Onana i Van de Bek ostanu još godinu u Ajaksu, ali za Taljafika je to malo teže, zbog njegovih godina“, objavio je Erik ten Hag, trener Ajaksa.

Doni van de Bek se već godinu dana pominje kao želja Real Madrida. Čak je jeftinija opcija od Pola Pogbe, iako Zinedin Zidan više ceni Francuza, ali je Holanđanin pristupačniji. Van de Beka juri i Mančester junajted. Doduše, ako ostane bez Pogbe, pošto se dugo pominje da bi prvak sveta mogao nazad u Juventus. S druge strane, golman Onana označen je kao potencijala meta Čelsija, koji je već kupio Zijeha, dok Argentinac Taljafiko ima ponude raznih klubova, a na levom beku trebalo bi da zameni zemljak Lisandro Martinez.



tagovi

AjaksErik ten HagAndre OnanaDoni van de BekNikolas Taljafiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara