Nenad Bjeković (©Starsport)
Nenad Bjeković (©Starsport)

Raspisani izbori u Fudbalskom savezu Srbije

Vreme čitanja: 1min | pet. 15.07.22. | 16:47

Kreće procedura za izbor novog predsednika

Dugo se čekalo, stalno su odlagani, uvek je bilo prečih stvari, ali najzad je došao trenutak da se raspišu izbori u Fudbalskom savezu Srbije.

Još otkako je abdicirao Slaviša Kokeza FSS nije imao zvaničnog lidera, već je Nenad Bjeković od tada imao ulogu vršioca dužnosti prvog čoveka srpske kuće fudbala. Izbori su pomerani, najpre da se omogući mir reprezentaciji u finišu mundijalskih kvalifikacija, pa se onda ušlo u praznike, zimske odmore i to je tako trajalo dok i iz UEFA nije stiglo upozorenje da je vreme za izbore.

Izabrane vesti

Na današnjoj sednici Izvršnog odbora potvrđena je odluka da se raspišu izbori na svim nivoima, a to ume da potraje, ali će na kraju balade FSS dobiti novog predsednika i celo novo rukovodstvo. Izbori će trajati od 1. avgusta do 31. oktobra, dok će određeni izborni procesi početi već 18. jula.

Pored toga, doneta je odluka i da se uvedu privremene mere u sudijsku organizaciju, u kojoj vrvi od problema u poslednje vreme. Nekadašnji sudija Dejan Delević će voditi taj privremeni organ, a ovom odlukom je konačno verifikovana smena Milana Karadžića.

Takođe, zbog problema u funkcionisanju FSS je uveo privremene mere i u Fudbalskom savezu Istočne Srbije.


tagovi

Nenad BjekovićFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara