Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Rasplet u Grčkoj: PAOK-u bod dovoljan za LŠ, AEK-u treba čudo

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 15:19

Poslednje kolo u grčkom plej-ofu

Što može komšija da ti napakosti, ne može niko... Svesni su valjda toga u redovima PAOK-a, pred bitku sa Arisom u Derbiju Soluna, u okviru poslednjeg 36. kola plej-ofa Grčke (19.00), u kome je crno-belima dovoljno da ne izgube kako bi overili drugu poziciju i mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Od skoro otpisanog takmaca za mesto u kontinentalnoj eliti PAOK je stigao na korak do cilja za jedinu preostalu poziciju koja nudi mogućnost učešća u najeminentnijem evropskom takmičenju. Večeras protiv Arisa Tumbi puleni Abela Fereire imaju priliku da završe posao u velikom stilu. Trećeplasirani AEK je tri boda daleko, a ima i veoma težak zadatak da to nadoknadi jer gostuje Olimpijakosu, pa treba da se desi veliko iznenađenje da bi se Atinjani dokopali drugog mesta.

Izabrane vesti

Inače, pobedom pre dva kola nad Olimpijakosom u Pireju, kada su zadali šampionu prvi poraz u sezoni i osujetili ga da prvenstvo okonča kao nepobediv, solunski crno-beli su se u potpunosti vratili u igru za plasman u Ligu šampiona, iako su se s njom već oprostili nešto ranije. Jer,baš na insistiranje Olimpijakosa, PAOK je kažnjen oduzimanjem sedam bodova zbog sumnjivih veza gazde solunskog kluba sa Ksantijem. Ipak, Sud za arbitražu u sportu u Lozani oborio je nedavno tu odluku, vratio ekipi sa Tumbe sedam bodova i crno-beli su se opet vratili na drugu poziciju. U prethodnom kolu PAOK je odoleo u Atini na gostovanju AEK-u i izborio remi bez golova, koji ga je stavio u situaciju koja njemu ide naruku.

AEK ima bolji skor u međusobnim duelima, ali ako ne savlada Olimpijakos na Karaiskakisu i, ako Aris ne pokori Tumbu, to mu ništa neće vredeti. Takođe, žuto-crne očekuje sudar sa Olijem koji će biti najava onoga što sledi za nedelju dana, kada se isti rivali budu sastali u finalu Kupa Grčke. Biće to prilika da pirejski tim dođe do duple krune, a AEK do utešnog trofeja.

Očigledno je da je neki drugi tim rival Olimpijakosa u poslednjem kolu prvenstva, domaći možda ne bi trošili sve resurse, odnosno, verovatno bi kormilar crveno-belih Pedro Martins odmorio neke igrače. Ipak, ovde je rivalitet izrazito velik, a ujedno je predstojeći duel i svojevrsni trening pre finala Kupa.


tagovi

Grčka 1PAOKAEKOlimpijakosAris

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara