FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Rasprodat Maksimir čeka Betis, Pelegrini bez 11 igrača muke muči da sastavi tim

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.02.24. | 00:23

Zagrepčanima se sve crta za uzimanje velikog skalpa, Andalužani će vezne igrače morati da koriste kao štopere

Od očaja do sjaja - tako izgleda dosadašnji tok evropske sezone za fudbalere Dinama. Eliminisan je aktuelni šampion Hrvatske prethodnog leta najpre od atinskog AEK-a u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a onda i praške Sparte u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gubio od Baljkanija i Viktorije Plzenj u grupnoj fazi Lige konferencije, ali je nekako uspeo da se izvuče i plasira u nokaut fazu trećeg međunarodnog takmičenja po značaju.

Prethodnog četvrtka izabranici Sergeja Jakirovića pobedili su 1:0 na Benito Viljamarinu i stekli prednost pred revanš na Maksimiru (četvrtak, 18.45), a ako je suditi prema izveštajima španskih medija strateg Betisa Manuel Pelegrini pred velikim je izazovom da sastavi tim kadra da na rasprodatom Maksimiru nadoknadi zaostatak iz prve utakmice. Na čak 11 igrača iskusni Čileanac neće moći da računa u odlučujućem susretu za plasman u osminu finala Lige konferencije.

Izabrane vesti

Mnogo je zagonetki pred nekadašnjim trenerom River Plejta, Viljareala, Real Madrida, Malage, Mančester Sitija, Vest Hema... uzimajući u obzir da je pet igrača Verdiblankosa povređo (Isko, Abner, Gvido Rodriges, Mark Bartra, Ajose Peres), isto toliko nelicencirano za učešće u Evropi (Pablo Fornals, Sokratis Papastatopulos, Jusuf Sabali, Čimi Avila, Serhi Altamira), a da je Herman Pecelja u poslednjim trenucima prvog meča zaradio žuti karton zbog kog je suspendovan za revanš.

(3,10) Dinamo Zagreb (3,40) Betis (2,45)

Veličinu kadrovskih problema sedmoplasirnaog tima Primere najbolje odslikavaju navodi da će vezista Mark Roka morati da se spusti na poziciju štopera i tako zameni Pecelju. Roviti Vilijam Karvaljo moraće na teren koliko god da je nedovoljno oporavljen, jer drugih opcija jednostavno nema. Zaista sve na prvi pogled ukazuje da će Modri imati idealnu priliku da eliminišu tim iz La Lige.

Pored standardnih Nabila Fekira i Abdea Ezalzulija, navijači Betisa polažu nade u novopridošlog Sedrika Bakambua. Napadač iz Demokratske Republike Kongo stigao je poslednjeg dana prelaznog roka iz Galatasaraja za obeštećenje od 5.000.000 evra. Prethodnog vikenda ušao je sa klupe i odigrao dvadesetak minuta u remiju protiv Alavesa i ostavio dobar utisak. Očekuje se da nekadašnji golgeter Viljareala šansu dobije od prvog minuta ispred Vilijana Žozea, a iskusni Brazilac će verovatno zaigrati u nastavku.

Dinamo je na klupskom sajtu saopštio da su sve karte za revanš meč šesnaestine finala Lige konferencije rasprodate dan pred utakmicu.


tagovi

Dinamo ZagrebBetisManuel PelegriniLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara