Marko Nikolić (Reuters)
Marko Nikolić (Reuters)

Raspucani Despotović napada Zenit, Nikolićeva Lokomotiva u Tuli

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.03.21. | 10:25

Mozzart vas časti dvojkom na nebeskoplave iz Sankt Peterburga uz kvotu 1,73, nigde na planeti nećete pronaći veću

Razočaravajuće je Zenit otvorio 2021. godinu po pitanju takmičarskih utakmica. Poraz i eliminacija iz Kupa od Arsenala iz Tule, a zatim i razočaravajući prevenstveni remi sa ekipom Rostova pokvarili su raspoloženje nebeskoplavih pred gostovanje u Kazanju (14.30) u okviru 21. kola Premijer lige.

Koliko Rubin ume da bude nezgodan rival najbolje se pokazalo pre osam dana na Otrkritije areni kada je skinuo skalp favorizovanom Spartaku. Blistao je srpski internacionalac Đorđe Despotović postigavši oba pogotka na meču, a golgetersko raspoloženje i ukupno devet prvenstvenih golova nisu prošli ispod radara novog selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija koji ga je odmah uvrstio na spisak. To može da bude samo podstrek za 28-godišnjeg napadača da nastavi da trese mreže i protiv Zenita.

Izabrane vesti

Pred trenerom domaćina Leonidom Slutskim je zadatak da ukomponuje idealan mozaik bez osmorice igrača koje muče povrede. Sa druge strane Sergej Semak neće moći da se osloni na južnoameričke ofanzivne snage u vidu Argentinca Sebastijana Drijusija, odnosno Brazilca Malkoma. To neće mnogo zabrinuti šefa struke gostiju budući da obojicu krase poprilično mršave brojke ove sezone. Zato su spremni Artjom Dzjuba i Serdar Azmun koji dele čelo liste strelaca sa po 11 golova.

Gorostas iz Moskve voli da muči ekipu Rubina protiv koje je kroz karijeru sedam puta pogađao i u isto toliko navrata nameštao golove. Poslednji međusobni okršaj pripao je timu iz Kazanja, pre toga je Zenit slavio dva puta u nizu, od čega je jednom petardirao rivala. Poslednjih sedam godina Kazanj arena je lako osvojiva tvrđava za Zenit koji je od 2014. šest puta gostovao, i samo jednom nije savladao Rubin.

Nešto ranije na teren u Tuli istrčaće fudbaleri Lokomotive koji su sjajno otvorili takmičarsku 2021. godinu. Izabranici Marka Nikolića su sa 3:0 eliminisali Tambov iz kupa, a potom u moskovskom derbiju bacili na kolena i CSKA sa 2:0. Nekadašnji šef stručnog štaba Partizana ima dosta problema sa povređenim fudbalerima, fali i Anton Mirančuk, pa će Nikolić na teži način morati da juri novi trijumf protiv Arsenala ove sezone.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 21. KOLO

Subota

CSKA Moskva – Ahmat 2:0 (1:0)

/Rondon 38p, Vlašić 52/

Rotor - Himki 0:0

Rostov - Soči 0:0

Nedelja

Ural – Ufa 0:0

Dinamo Moskva – Tambov 2:0 (1:0)

/Grulev 37, Moro 90 pen/

Spartak Moskva – Krasnodar 6:1 (2:0)

/Sobolev 2, 61, Promes 8, Larson 63, 83, Pons 75 – Gazinski 56/

Ponedeljak

12.00: (3,35) Arsenal Tula (3,20) Lokomotiva M. (2,25)

14.30: (4,90) Rubin (3,60) Zenit (1,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Zenit Sankt PeterburgZenitRubinRubin Kazanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara