Andrej Ilić (desno) protiv Hartsa u Ligi konferencije (©Reuters)
Andrej Ilić (desno) protiv Hartsa u Ligi konferencije (©Reuters)

Raspucao se Andrej Ilić: Bivši omladinac Partizana igrač meseca u Letoniji

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 13:41

Napadač RFS će golgetersku seriju pokušati da produži ovog petka od 17 časova protiv Meta/LU

Malo sporije je ušao u novu sezonu, ali tokom proleća se posle toga mladi srpski fudbaler Andrej Ilić raspucao. Zbog toga, stiglo je i priznanje za golgetera RFS, proglašen je za najboljeg igrača letonske lige u maju.

Tokom prošlog meseca Ilić je postigao sedam golova i zabeležio četiri asistencije, jedan je od najzaslužnijih za to što je RFS trenutno drugi na tabeli, sa četiri poena manje od lidera Rige, za koju igra Miloš Jojić. Pored bivšeg omladinca Partizana za RFS igraju i nekadašnji igrači Metalca Stefan Panić i Jovan Vlalukin, a tu je i doskorašnji špic Grafičara Aleksej Golijanin. Nagradu za rezultate u maju dobio je njihov šef stručnog štaba Viktor Moroz, koji je proglašen za trenera meseca.

Izabrane vesti

Za dobijanje nagrada nije ključna statistika, već na kraju svakog meseca Trenersko udruženje u Letoniji predlaže nekoliko fudbalera koji su se istakli, a onda glasaju novinari i navijači na društvenim mrežama. Momak koji je tokom seniorske karijere igrao za Javor i Napredak je sakupio tako 41 poen, drugoplasirani Daglas Aureliju iz Rige je imao 26 bodova.

Ilić je tokom maja po dva puta zatresao mreže Tukumsa i Jelgave, a po jednom Valmijere, Jelgave, Liepaje i Daugavpilsa. Samo protiv Aude (2:0) i Rige (0:0) 23-godišnji napadač nijednom nije zatresao mrežu.

17.00: (12,0) Meta/LU (6,75) RFS (1,18)

Dobru formu preneo je i u jun, prošle nedelje je bio strelac jednog pogotka u pobedi nad Super Novom sa 6:1. Na tom meču se u strelce upisao i Panić, koji je prethodno asistirao Sedriku Kuadiju za prvi pogodak RFS.

Ilić je sada najbolji strelac letonskog šampionata, postigao je ukupno 11 golova, dva više od najbližeg pratioca Marka Regze iz Rige. Od srpskih fudbalera, Jojić je sedmi na listi strelaca sa pet pogodaka i tri asistencije, a Panić je zasad dva puta bio strelac, a u tri navrata asistent.

Sa sjajnim rezultatima članovi Rigine škole fudbala, od čega je akronim RFS, pokušaće da nastave ovog petka od 17 časova, na gostovanju Meta/LU. Reč je o susretu koji će da otvori 18. kolo šampionata Letonije, a u isto vreme će se sastati i Valmijera i lider Riga.

Meta/LU je trenutno šesti na tabeli sa 22 poena, 21 manje od RFS. U lošoj je formi, iz poslednja tri kola osvojio je ukupno samo jedan bod. Ipak, ove sezone je uspeo da otkine poen RFS-u, krajem aprila su odigrali 0:0.

LETONIJA 1 – 18. KOLO

Petak

17.00: (12,0) Meta/LU (6,75) RFS (1,18)

17.00: (8,50) Valmijera (4,50) Riga (1,35)

18.00: (1,25) Liepaja (5,80) Super Nova (9,00)

Subota

16.00: (1,63) Auda (3,70) Daugavpils (5,10)

17.00: (2,10) Tukums (3,45) Jelgava (3,15)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Letonija 1RFSAndrej IlićStefan PanićJovan Vlalukin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara