Milan Rastavac (Star Sport)
Milan Rastavac (Star Sport)

Rastavac pred Lučane: Mladost je ranjiva, imamo mehanizme da ih ugrozimo

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 12:25

“Dobar start nam znači za samopouzdanje, a i dokaz je da posedujemo kvalitet”, poručuje strateg Lala

Ekipa Vojvodine prolećni deo sezone otvorila je na veoma zapažen način. Nakon podele plena sa šampionom Crvenom zvezdom u Beogradu (1:1), Novosađani su u prošlom kolu pred svojom publikom pregazili Kolubaru (3:0). Lale nastoje da produže pobednički niz, a priliku za to imaju u Lučanima, gde idu na noge ekipi Mladosti (petak, 16.00, TV Arena Premium 2).

Izabrane vesti

“Svima nam je jasno da idemo u susret ekipi koja zna da se takmiči. Prema tome, očekuje nas jedna takmičarska, zahtevna utakmica, sa dosta duela, sa mnogo fizičkog napora i sa dosta nekih specifičnosti unutar njihove igre. To su sve izazovi na koje treba da odgovorimo. Ono što me raduje jeste to što smo spremni da odgovorimo na sve te izazove sa svih aspekata, da ovu utakmicu pobedimo i da se vratimo sa tri boda”, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac na konferenciji za medije.

Mladost je jesenas otkinula bodove Voši na “Karađorđu” (1:1), a Vojvodina je jedini pogodak postigla iz penala.

“Naravno, bavili smo se time da nađemo način da ih značajno više ugrozimo da bismo postigli gol iz igre. Sigurno je to moguće. Postoji određena specifičnost u toj igri jedan na jedan koju Mladost forsira, ali opet postoje i određeni mehanizmi kojim ćemo se truditi da ih ugrozimo”.

Ekipa iz Lučana loše je otvorila prolećni deo sezone i upisala oba poraza, od Radničkog iz Niša (2:1) i poslednjeplasiranog Radnika (1:0).

“Sve ekipe imaju uspone i padove, jer je pred svima izazov da drže visok nivo tokom sezone, što nije lako. Na našu sreću ili nesreću dolazimo u ovom momentu kad je Mladost ranjiva i možemo da je dobro ugrozimo”.

S druge strane, Vojvodina je u dobrom momentu na početku drugog dela Mozzart Bet Superlige. Rastavac veruje da su dobri rezultati na startu podstrek za ono što predstoji u nastavku.

“Mnogo nam znači ovaj dobar start, jer ovi prvi koraci potvrda su našeg dobrog rada i prilika za prikupljanje i građenje samopouzdanja, što je izuzetno bitno. Skupljamo dobru energiju oko sebe, pokazujemo da posedujemo određeni kvalitet i da smo sposobni da ga prezentujemo, a s druge strane na taj način prikupljamo podršku i svih ostalih. Samo svi zajedno možemo da pravimo velike rezultate u kontinuitetu”.


Vošin strateg se osvrnuo i na stanje u ekipi pred ovaj susret.

“Ekipa je skoro kompletna. Uroš Nikolić još uvek nije u prilici da konkuriše za tim, ali uskoro će i on biti spreman. Ostali su spremni i verujem da ćemo na najbolji mogući način odgovoriti na sve zahteve”, zaključio je Rastavac.



tagovi

FK VojvodinaMladost LučaniMilan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara