Muktar Dijakabi (@AFP)
Muktar Dijakabi (@AFP)

Rasulo u Valensiji pred komšijski derbi u Viljarealu

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.10.20. | 09:24

Žofri Kondogbija optužio predsednika Lima da ga je lagao i da mu nije dozvolio da pređe u Atletiko. Trener Grasija preti odlaskom. Potresi se tek očekuju

Seča favorita u subotnjim mečevima šestog kola Primere. Samo je Atletiko slavio od timova koji u utorak i sredu počinju novo izdanje Lige šampiona. Sevilja pada u derbiju Andaluzije u Granadi, dok su Real i Barselona šokirani od strane Kadiza i Hetafea.

Najzanimljiviji meč u nedelju igra se u Viljarealu. Na stadionu De la Keramika stiže komšijska Valensija (16.00). Stadioni ova dva tima su udaljeni samo 56 kilometara. Žuta podmornica je kvalitetnija ekipa, a letos su dvojica igrača sa Mestalje stigla u redove učesnika Lige Evope ove sezone, Fransis Kokelan i Dani Pareho. Kokelan je imao povredu prethodnih nedelja, ali bi trebalo da se vrati u tim u meču protvi doskorašnjih saigrača. Pareho će igrati prvi put protiv kluba u kojem je godinama nosio kapitensku traku. On je u suzama napustio Mestalju proteklog leta.

Izabrane vesti

U Valensiji je bila bura letos, a nije bolja situacija ni poslednjih dana. Igrači upiru prstom u kontroverznog predsednika Pitera Lima. On je letos rasprodao ekipu koja bi ove sezone mogla da se bori čak i za opstanak. Poslednjih dana buru je podigao Žofri Kondogbija. On je optužio čelnika kluba da ga je lagao i da mu nije dao da potpiše za madridski Atletiko. Njega neće biti u timu, a šansu sa klupe će verovatno da traži nekadašnji vezista Crvene zvezde Uroš Račić. I trener Havi Grasija preti odlaskom nezadovoljan očajnim prelaznim rokom i odlaskom najboljIh igrača prethodnog leta.

Svlačionica je uzdrmana. Sreća po čelnika kluba je da su tribine stadiona u Španiji zatvoreni inače bi bile bele maramice, poznat kolorit u Primeri kada navijači izražavaju nezadovoljstvo. Za domaćina neće igrati povređen napadač Đerar Moreno, dok je Marokanac Sofijan Čakla zaražen virusom korona na pripremema reprezentacije.

Sastav Unaja Emerija je na startu sezone uspeo da sa šest postignutih golova izbori dve pobede, dva remija, uz poraz na Nou Kampu od Barselone (0:4). Na poslednjoj utakmici uspeo je da osvoji bod u gostima protiv Atletiko Madrida u duelu u kojem se mreže nisu tresle. Izabranici Havija Grasije imaju bod manje od predstojećeg protivnika, a uvertira za regionalni derbi bio im je poraz 2:0 od Betisa na Mestalji.

Poslednjih godina ovi rivali susretali su se i van okvira španske Primere. Prethodna dva duela donela su po jednu pobedu obe ekipe, pre toga aprila 2019. odigrali su dvomeč četvrtfinala Lige Evrope, a Valensija je upisala obe pobede, 3:1 i 2:0. Viljareal u prethodnih pet međusobnih duela može da se pohvali samo jednim trijumfom, dok je Valensija slavila četiri puta. Žura podmornica nije poražena ove sezone na svom stadionu. Ima dva trijumfa i remi.

Bilbao je očajno starovao. Ima samo jedna tirjumf uz tri poraza. Na San Mamesu, baskijski tim je odigrao u ovom šampionatu samo jedan meč i to je poražen od povratnika u elitu, Kadiza (0:1). U Bilbao stiže skromni Levante (14.00) i to je prilika za crveno-bele da krenu ka sredini tabele.

Zanimljiv meč se očekuje na stadionu Benito Viljamarin – Betis dočekuje Sosijedad (21.00). Oba tima jure Evropu ove sezone. I jedni i drugi imaju problema sa povredama. Za zeleno-bele neće igrati Kamarasa, Gerero i Martin. Od starta šampionata, tim iz San Sebastijana ne može da računa na Iljarmendija. Pod znakom pitanja su Januzaj, Zaldua i Zubeldija. David Silva igra sve sve bolje posle dolaska iz Mančester Sitija, dok se očekuje da proradi i napadač Mikel Ojarzabal.

PRIMERA – 6. KOLO

Subota

Granada - Sevilja 1:0 (0:0)

/Erera 82/

Selta - Atletiko Madrid 0:2 (0:1)

/Suarez 6, Karasko 90+5/

Real Madrid – Kadiz 0:1 (0:1)

/Lozano 16/

Hetafe – Barselona 1:0 (0:0)

/Mata 56p/

Nedelja

12.00: (2,75) Eibar (2,90) Osasuna (2,90)

14.00: (2,05) Bilbao (3,35) Levante (3,80)

16.00: (1,72) Viljareal (3,60) Valensija (5,10)

18.30: (1,82) Alaves (3,35) Elče (4,90)

18.30: (2,40) Ueska (2,90) Valjadolid (3,45)

21.00: (2,55) Betis (3,30) Sosijedad (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraŠpanijaValensijaViljarealBilbaoBetisSosijedad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara