Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rat saopštenjima: Boka VS predsednik lige, tema odlaganje mečeva sa Banfildom i San Lorencom

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.07.21. | 03:12

Klub tvrdi da je predsednik usmeno obećao odlaganje, Tineli govori da je to odluka koju ne donosi pojedinac, već Odbor direktora

Eliminaciju Boke Juniors u osmini finala Kopa Libertadores pratile su nemile scene na stadionu Mineirao u Brazilu. Fudbaleri argentinskog velikana frustrirani zbog sudijskih odluka koje su, prema njihovom verovanju, dovele do ispadanja, sukobili su se sa policijom. Po povratku u kampus, Ministarstvo zdravlja Argentine objasnilo je klubu da će igrači morati u izolaciju na nedelju dana zbog toga što su prekršili pravila takozvanog mehura, odnosno došli u kontakt sa većim brojem ljudi tokom incidenata u Belo Orizonteu.

Klub je zatim u četvrtak zatražio odlaganje meča protiv Banfilda zakazanog za subotu. Oglasio se saopštenjem putem društvenih mreža u kojem stoji da je direktor argentinske lige Marselo Tineli potvrdio da taj susret neće biti odigran u planiranom terminu.

Izabrane vesti

U saopštenju se između ostalog navodi: "Boka Juniors obave[tava da je klub dobio usmeno obaveštenje od predsednika Lige Marsela Huga Tinelija, o suspenziji utakmice koja je trebalo da bude odigrana protiv Banfilda u nedelju. Sa druge strane, ukoliko se utakmica ipak bude igrala, nastupiće naš prvi tim koji će prethodno obaviti sva neophodna PCR testiranja. Kako smo juče obavestili Ministarstvo zdravlja, mehur nije pukao. To je potvrdio i Konmebol u izveštaju Federika Nantesa, direktora klupskih takmičenja..."

U Bokinom saopštenju ne navodi se meč protiv San Lorenca u okviru trećeg kola prvestva koji je zakazan za utorak.

"Postoji obećanje da će i on biti odložen, ali to mora biti potvrđeno, videćemo šta će se desiti...", reklo je za Ole rukovodstvo Boke koje duboko veruje da će utakmice biti odigrane u nekom drugom terminu.

Na sve ovo oglasio se i sam predsednik Lige Marselo Tineli. Nije mu bilo potrebno previše vremena za reakciju.

"Kao predsednik Profesionalne Lige, želeo sam da vam predočim šta se dogodile u slučaju Boka i njenim zahtevom da se odlože mečevi sa Banfildom i San Lorencom koji je u poslednji čas došao pred naše nadležne organe. U današnjoj izjavi kluba, uveravaju da je iz mojih usta došlo da će utakmica biti odložena. To je nešto što je u potpunoj suprotnosti sa realnošću i što se ne poklapa sa duhom Lige koja o svemu odlučuje pred Odborom direktora u skladu sa regulativom", opovrgnuo je navode giganta iz Buenos Ajresa pa nastavio: "Razgovarao sam sa predsednikom Boke u dva navrata prethodnih dana. Prvi put nakon eliminacije u Brazilu, gde sam nagalasio da sam zabrinut zbog situacije, na šta nisam dobio odgovor. Čak sam razgovarao i sa diplomatskim vlastima Argentine u Brazilu, stavio im se na raspolaganje, ali nisam dobio odgovor. Kažem to zbog komentara predsednika Boke da niko iz Lige nije komunicirao sa njim, što nije tačno."

Tineli je zbog čitave situacije bio primoran da sazove hitan sastanak.

"Predsednik Boke me je pitao da li bi naredne dve utakmice mogle da budu odložene. Rekao sam mu da ću pokušati da se izborim za drugi termin, nakon što budem konsultovao pravilnike i kolege iz Odbora direktora Lige. Ni u jednom trenutku ga nisam uverio da će utakmice sigurno biti odložene i zbog ovog pitanja za sutra sam sazvao sastanak direktorskog odbora po hitnom postupku gde ćemo analizirati pravilnike, razgovarati sa klubovima kako bi smo doneli konačnu odluku", zaključio je Tineli.

Dakle, na zvanično saopštenje Lige čekaće se ne duže od 24 sata, a prema podacima pouzdanog argentinskog Olea, u taboru Boke razmišljaju da se ne pojave u nedelju protiv Banfilda čak i ukoliko meč ne bude odložen.


tagovi

Boka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara